Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Bakken voor beginners: jouw complete Start2Bake-gids om makkelijk thuis te leren bakken

Leren bakken voor dummies... het is allemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Zeker niet als je volop gedreven bent om erin te vliegen. Kun je een helpende hand gebruiken? Dan strekken wij die met alle plezier naar je uit. We geven je een inkijk in onze keuken en verklappen je al onze bakgeheimen zodat ook jij altijd de lekkerste creaties op tafel zet. Smakelijk!

Wat heb je nodig om te starten met bakken voor beginners?

Je hoeft geen speciale opleiding gedaan te hebben om te leren bakken. Gezonde nieuwsgierigheid, toewijding en een vleugje creativiteit zijn meer dan genoeg. Leren bakken is een vloeiend proces. Hoe langer je het doet, hoe beter je wordt. Je creëert je eigen bakgewoontes en leert na verloop van tijd vanzelf wel dat je beter roomboter had gebruikt in de plaats van margarine en vice versa.

  • Leer je ingrediënten kennen. Zo hebben ze geen geheimen meer voor je. Je ingrediënten zijn de bouwstenen van al je gerechten. Ook je keukengerei is erg belangrijk.
  • Als je wil leren bakken, werk je het best eerst met bakmixen. Bakmixen zijn enorm handig voor beginners en heel gebruiksvriendelijk. Je hebt meteen de juiste hoeveelheden bij de hand en je krijgt een duidelijke handleiding die jou gidst naar het perfecte gebak. In je Aveve-winkel vind je een ruim aanbod aan bakmixen terug, zowel voor brood als voor het lekkerste gebak.

Nog meer informatie nodig? Lees dan 'Wat heb je nodig om te bakken? Je ultieme ingrediëntengids om thuis verschillende lekkernijen te bereiden

Verschillende ingrediënten - Aveve

Brood leren bakken

Het beste brood maak je gewoon zelf. Super gemakkelijk en snel met de verschillende bakmixen van Aveve. Ga je voor je favoriete All-in broodmix of verkies je de Classic broodmixen?

Classic broodmixen laten je toe om op een creatieve manier brood te bakken en zelf gist, zout en andere ingrediënten toe te voegen naar smaak. Hiervoor kan je zowel de broodmachine als de oven gebruiken en zelfs de airfryer. De verschillende Classic-bloemsoorten kun je naar hartenlust met elkaar combineren.

Met een All-in Broodmix hoef je alleen wat water toe te voegen. Het deeg is dus snel klaar. Je bakt het lekkerste brood in de broodbakmachine, maar ook in de oven en zelfs in de airfryer. De All-in Mixen bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten en vind je in verschillende variëteiten terug. Zo kun je erop los experimenteren en je favoriete smaken creëren.