Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Voorzie een comfortabele omgeving voor je kippen en voorzie een zachte bodem in het kippenhok. Ontdek ons assortiment.

Alle resultaten (1)

Sort By
Filters

Het belang van bodembedekking in het kippenhok

Waarom heb je bodembedekking nodig in het kippenhok?

Een goede bodembedekking is heel belangrijk in je kippenhok. Het zorgt voor comfort en hygiëne voor je kippen. Daarnaast beschermt het de bodem tegen vervuiling en versterkt het de bodemstructuur in de kippenren. Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor bodembedekking, waaronder stro en zaagsel. Beide materialen hebben hun eigen voor- en nadelen.

Stro als bodembedekking

Stro is een natuurlijk product en wordt vaak gebruikt als bodembedekking in het kippenhok. Het is comfortabel voor de kippen en houdt het hok warm en droog. Bovendien absorbeert stro vocht goed, wat belangrijk is voor de hygiëne van het kippenhok. Echter, stro is niet het meest duurzame product en moet regelmatig vervangen worden.

Beukensnippers als bodembedekking

Bij Aveve bieden we beukensnippers als bodembedekking voor je kippenhok of kippenren aan. Het is een natuurlijk product dat weinig stof maakt en onaangename geurtjes vermindert.

Houtvezel als bodembedekking

Houtvezel bestaat uit zorgvuldig geselecteerde houtkrullen van volledig zacht en onbehandeld hout. Het absorbeert heel erg goed waardoor het hok van je kippen extra hygiënisch blijft.

Er bestaan dus verschillende soorten effectieve bodembedekking voor je kippenhok. Afhankelijk van de specifieke behoeften van de kippen en de voorkeur van de eigenaar, kan je een juiste keuze maken. Het is belangrijk om te overwegen hoe vaak de bodembedekking vervangen moet worden, hoe comfortabel het is voor de kippen en hoeveel het kost.

In ieder geval is bodembedekking essentieel voor de kippen in het hok, omdat het hun comfort en hygiëne verbetert, en de bodem beschermt tegen vervuiling en versterkt. Bij Aveve helpen we jou op weg en bieden we bodembedekking van ons eigen Aveve merk aan.

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met