Classic broodmix roggedesembrood 2.5 kg
Classic broodmix roggedesembrood 2.5 kg
Classic broodmix roggedesembrood 2.5 kg
- Voor een authentiek desembrood met lichtzure rogge
- Gebruik samen met een zakje actieve desem
- Voor vijf broden meer lezen
Dit product is jammer genoeg niet online verkrijgbaar. Ontdek en koop het product in je dichtstbijzijnde Aveve-winkel.
Bezorgd binnen 1 tot 3 werkdagen
Retailer of the Year 2023-2024
Gratis verzending vanaf € 49
Geniet van alle voordelen via MyAveve
Alles over product
Omschrijving
Met deze broodmix bak je heel eenvoudig het lekkerste roggedesembrood. Voeg actieve desem en water toe, laat een nachtje rusten en bak het in je oven of broodbakmachine. Het resultaat is een desembrood met een volle smaak, krokante korst veerkrachtige kruim met artisanale gaatjes.
Ingrediënten
TARWEbloem, 24, 5% ROGGEbloem, 14, 5% volkorenROGGEmeel, TARWEGLUTEN, TARWEmoutmeel, meelverbeteraars: enzymen en ascorbinezuur.
Voedingswaarde
Gemiddelde voedingswaarde (/100 g mix): energie 1420 kJ / 335 kcal, vetten 1,3 g (waarvan verzadigde vetzuren 0,3 g), koolhydraten 65,9 g (waarvan suikers 1,2 g), vezels 5,3 g, eiwitten 12,3 g, zout 0,0 g.
Bewaaradvies
Bij voorkeur koel (max. 20 °C) en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik!
Legale info
Kan sporen bevatten van andere glutenbevattende granen, soja, ei, melk, sesamzaad, lupinen en noten.
Bereidingswijze
BEREIDING MET DE HAND 500 g mix 1 zakje Aveve actieve desem (35 g) 380 ml water (kamertemperatuur) 8,5 g zout Voeg alle ingrediënten samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodbakmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Leg het deeg in een gladde kom. Bestrooi met bloem, leg er een handdoek over en bedek met plastic folie. Laat het deeg tot de volgende ochtend rijzen (14 à 16 uur) op kamertemperatuur (22 °C). Kneed voorzichtig om de lucht in het deeg te herverdelen en geef het de vorm die je wenst. Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Strooi er opnieuw bloem over en bedek met een handdoek en daarna met plastic folie. Laat het deeg opnieuw rijzen (2 à 3 uur) op kamertemperatuur (22 °C) tot het volume verdubbeld is. Bak je desembrood 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 230 °C.