Classic broodmix durumdesembrood 2.5 kg
Classic broodmix durumdesembrood 2.5 kg
Classic broodmix durumdesembrood 2.5 kg
- Voor een authentiek desembrood met volronde durumtarwe
- Te gebruiken samen met een zakje actieve desem
- Voor vijf broden meer lezen
Dit product is jammer genoeg niet online verkrijgbaar. Ontdek en koop het product in je dichtstbijzijnde Aveve-winkel.
Bezorgd binnen 1 tot 3 werkdagen
Retailer of the Year 2023-2024
Gratis verzending vanaf € 49
Geniet van alle voordelen via MyAveve
Alles over product
Omschrijving
Met deze broodmix bak je gemakkelijk zelf een heerlijk durumdesembrood. Het heeft een volle smaak, krokante korst en veerkachtige kruim met artisanale gaatjes. Meng het zakje actieve desem met de mix en water, laat een nachtje rusten en bak het in de oven of broodbakmachine.
Ingrediënten
99, 9% griesmeel van durumTARWE, meelverbeteraar: ascorbinezuur
Voedingswaarde
Gemiddelde voedingswaarde (/100 g mix): energie 1453 kJ / 342 kcal, vetten 1,6 g (waarvan verzadigde vetzuren 0,3 g), koolhydraten 68,2 g (waarvan suikers 2,1 g), vezels 2,2 g, eiwitten 12,7 g, zout 0,0 g.
Bewaaradvies
Bij voorkeur koel (max. 20 °C) en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik!
Legale info
Kan sporen bevatten van andere glutenbevattende granen, soja, ei, melk, sesamzaad, lupinen en noten.
Bereidingswijze
BEREIDING MET DE HAND 500 g mix 1 zakje Aveve actieve desem (35 g) 380 ml water (kamertemperatuur) 8,5 g zout Voeg alle ingrediënten samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodbakmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Leg het deeg in een gladde kom. Bestrooi met bloem, leg er een handdoek over en bedek met plastic folie. Laat het deeg tot de volgende ochtend rijzen (14 à 16 uur) op kamertemperatuur (22 °C). Kneed voorzichtig om de lucht in het deeg te herverdelen en geef het de vorm die je wenst. Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Strooi er opnieuw bloem over en bedek met een handdoek en daarna met plastic folie. Laat het deeg opnieuw rijzen (2 à 3 uur) op kamertemperatuur (22 °C) tot het volume verdubbeld is. Bak je desembrood 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 230 °C.