Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Biologische broodmix voor meergranenbrood 2.5 kg

Merk: Aveve
  • Bevat enkel natuurlijke ingrediënten
  • Biologische bloem
  • Lekker gezond

Dit product is jammer genoeg niet online verkrijgbaar. Ontdek het in jouw dichtstbijzijnde Aveve-winkel.

Betaalbaar met Ecocheques

Alles over product

Omschrijving

De Aveve bio mix meergranenbrood is geschikt voor biologisch lichtbruin meergranenbrood. Aveve biologisch meel is afkomstig van granen die volgens de biologische standaard geteeld worden. Deze bio-granen groeien en rijpen op eigen kracht en geven bij vermaling extra karakter en smaak aan het meel. Wil je creatief brood bakken en zelf gist, zout en andere ingrediënten toevoegen aan deze bloem? Dan is deze meergranenbroodmix ideaal voor jou.

Ingrediënten

Ingrediënten: 81% gedeeltelijk voltarwemeel*, 5% roggebloem*, 5% gerstvokken*, 3% lijnzaad*, 2% maïsvlokken*, 2% gierst*, tarwegluten*, gerstemoutbloem*, meelverbeteraar: ascorbinezuur.

Voedingswaarde

Energie 1455 kj;Kilocalorieën 344 kcal;Vetten 2,8 g waarvan verzadigde vetten 0,4 g;Koolhydraten 64,1 g waarvan suikers 0,5 g;vezels 6,9 g;eiwitten 11,6 g;zout 0 g

Bewaaradvies

Bij voorkeur koel en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik!

Legale info

Kan sporen bevatten van andere glutenbevattende granen, soja, ei, melk, sesamzaad, lupinen en noten.

Bereidingswijze

Bereiding in de broodmachine: Doe alle ingrediënten in de broodmachine, maar vermijd rechtstreeks contact tussen gist en zout. Kies een programma van 2 à 4 uur. Bepaal de korstkleur en de grootte van het brood. Druk op 'Start'. Laat het brood na het eindsignaal uit de kuip glijden. Laat afkoelen op een rooster. Bereiding met de hand: Voeg alle ingrediënten samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat met de handen en geef het de vorm die je wil. Leg het in een ingevette bakvorm of op een bakplaat. Dek het deeg opnieuw af en laat rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is (ongeveer 40 minuten). Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het brood ongeveer 30 minuten op 220 °C. Haal het uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster.

Kenmerken

Allergenen Glutenbevattende granen
Inhoud 2.5 kg
Porties Voor vijf broden
Type brood Bio
EAN code 5415196000911
Artikelnummer 25000710