Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

De mooiste taartdecoratie voor kerst: een witte toets voor al je feestgebak

Hopen op een witte kerst, maar er geen krijgen? Of ligt er wel sneeuw op de daken, maar vind je het niet zo aangenaam om naar buiten te gaan en risico te lopen op koude voeten en handen? In alle gevallen tover je een warme witte kerst gewoon gemakkelijk op je kerstgebak!

Heb je alles al in huis om de lekkerste creaties op tafel te toveren?

Ontdek het aanbod

Smakelijke ‘sneeuw’ als taartdecoratie voor kerst

Smakelijke sneeuw vind je in de vorm van allerlei heerlijke bereidingen terug in de dessertkeuken. Het is daarom ook helemaal niet moeilijk om het thema van een witte kerst door te trekken in je taartdecoratie. Sommige versieringen voor je kersttaart maak je gemakkelijk uit de losse pols – en voor andere vind je ook gewoon kant-en-klare bereidingen terug in je Aveve-winkel 😉.

1. Luchtige slagroom

Slagroom is een echte klassieker als het aankomt op taartdecoratie voor kerst. De luchtige lekkernij lijkt namelijk als twee druppels water op dikke sneeuw die ‘s winters de straten bedekt. Het goede nieuws? Je maakt je basisslagroom gemakkelijk zelf met slechts 3 ingrediënten!

Slagroom voor een kersttaart voor 10 personen (10 porties):

Zo maak je het: Giet de slagroom, die je vers uit de koelkast haalt, in een hoge kom. Meng de room door met een handmixer en voeg de suiker en het zakje Dr Oetker Klop-Fix al kloppend toe. Blijf het geheel mengen tot je een luchtig geheel krijgt en mix vervolgens op de laagste stand verder tot de consistentie voor jou perfect is.

Heb je geen tijd meer om voor het kerstfeestje naar de winkel te hollen voor slagroom? Zorg er dan voor dat je altijd een pakje Dr. Oetker Klop-Klop slagschuim in huis hebt. Het slagschuim is lang houdbaar en lichter dan slagroom. Meng de inhoud van 1 zakje Klop-Klop in een hoge, smalle kom met ca. 80 ml koude melk (ca. 5 °C) voor een halve koffietas slagschuim.

2. Kneedbare fondant

Met fondant (soms suikerpasta of rolfondant genoemd) maak je de mooiste kerstdecoraties, ook als je van jezelf vindt dat je geen kunstenaar bent. Een sneeuwpopje is snel gemaakt met 3 simpele bolletjes en een fondantsneeuwvlokje druk je gewoon uit met een vormpje voor koekjes. Fondant is dus de ideale kerstdecoratie om je feestgebak nog net die extra wauw-factor te geven.

In je Aveve-winkel vind je kant-en-klare rolfondant terug waar je snel en gemakkelijk je taarten en ander gebak een witte toets mee geeft. De subtiele, fijne vanillesmaak van de rolfondant is goed te combineren met andere smaken in je kerstgebak. Vind je de kleur niet terug die je zoekt? Voeg dan een paar druppels voedingskleurstof toe aan de rolfondant.

Er bestaat ook zoiets als rolmarsepein. Marsepein is net zoals fondant gemaakt van suiker, maar het bevat daarnaast ook amandelen. De textuur van marsepein is daardoor wat vetter en iets plakkeriger dan fondant.

Ben je niet zo’n held met suikerpasta en willen de figuurtjes maar niet lukken? In ons assortiment vind je voorgemaakte suikerfiguurtjes terug in verschillende uitvoeringen, zoals verjaardag, piraten, luiaard en dieren.

Fondantfiguurtjes

3. Gemakkelijk gebaksglazuur

Met wat glazuur lijkt het net alsof het gesneeuwd heeft boven op je gebak. Het is daarom dan ook de ideale versiering voor de kersttaart. Je hebt alleen maar 100 gram poedersuiker, een half eetlepeltje water en een half eetlepeltje citroensap of sinaasappelsap nodig dat je door elkaar mengt tot een dikke, glanzende pasta.

Kan het nog gemakkelijker? Natuurlijk! Want je vindt ook gewoon heerlijk gebaksglazuur terug in de handige zakjes van Dr. Oetker. Geen geknoei met bloemsuiker en steeds een zakje houdbaar glazuur bij de hand. Ga je voor sneeuw of ben je stiekem toch net iets meer fan van chocoladeglazuur?

  • Leg het zakje 10 minuten in heet water.
  • Kneed het zakje even door.
  • Knip er een hoekje af en gieten maar!

4. Stevige botercrème

Botercrème of crème au beurre heeft een royale uitstraling en dat past natuurlijk bij de taartdecoratie voor kerst. Maak de klassieker op een traditionele manier of gebruik gewoon de handige mix van Cake ‘n Party. De mix heeft 2 voordelen: je krijgt in een handomdraai luchtige botercrème en het recept lukt altijd.

Het basisrecept voor luchtige botercrème met een toets van vanille (voor 16 tot 20 toefjes):

Zo maak je het: Doe de melk en gezeefde bloem in een steelpannetje en klop het door elkaar met een garde. Breng het mengsel al roerend aan de kook en zet het vuur lager als er bubbeltjes in verschijnen. Het mengsel stijft na ongeveer 5 minuten op tot een stevige massa. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten, dek het af met wat folie en laat het afkoelen tot het op kamertemperatuur is.

Klop de boter en bloemsuiker tot een luchtig geheel terwijl de bloem en melk afkoelt. Voeg het vanille-extract al roerend toe en blijf mengen tot alles goed onder elkaar zit. Voeg vervolgens het afgekoelde bloemmengsel toe aan je botermengsel en klop het geheel nog 5 minuten goed door met een handmixer. Zet de kom met botercrème vervolgens een uurtje in de koelkast. Et voila!

Botercrème

5. Delicieuze smeltchocolade

Echte chocoholics verkiezen smeltchocolade boven glazuur. Het goede nieuws is dat je met deze chocoladedecoratie je kerstgebak net zo gemakkelijk versiert als met gebaksglazuur. Je smelt de chocolade eventjes in de microgolfoven of au bain-marie en giet ‘m vervolgens over je taart. In onze bakafdeling vind je de Belgische smeltchocolade van Callebaut in 3 smaken: puur, melk & sneeuwwit!

Versier je kersttaart als een echte patissier

Je hebt je favoriete taartdecoratie voor kerst gekozen, maar pas dan komt het échte werk: de versiering van je kersttaart of kerstgebak. Hoe begin je eraan? Wij geven je enkele goede tips zodat je dessert echt nooit kan mislukken.

  • Less is more. Je hoeft echt niet die extra kwak botercrème te gebruiken opdat je kersttaart er wat mooier zou uitzien. Ga voor een stevig laagje, maar gebruik niet te veel zodat je toppings niet in de schaduw van je onderlaagje botercrème komen te staan.
  • De spuitzak is je vriend, samen met alle handige opzetstukjes die in verschillende formaten en vormen bestaan. Zo heb je spuitmondjes met een gekarteld randje, maar ook mondjes voor platte, rechte lijnen. Je kunt veel preciezer te werk gaan met een degelijke spuitzak dan met de losse hand of met een lepel.
  • Verspreid de heerlijke onderlaag over je taart met een paletmes en een draaiplateau. Met een palet- of glazuurmes strijk je je afwerking glad en met een draaiplateau neem je gemakkelijk elke kant van je cake mee.
  • Werk je cake af met verschillende lagen. Snij je gebakken cake in 2 of meerdere stukken in de breedte. Smeer een royale laag afdekgelei met een bakkwast tussen de plakken zodat ze opnieuw aan elkaar kleven. In ons assortiment vind je de gelei terug in de smaken abrikoos en aardbei.
  • Werk in de hoogte. Je geeft je taart en kerstgebak een extra toets door de bovenkant rijkelijk te versieren met vers fruit en andere lekkere toppings. Zo oogt je kerstgebak net dat tikkeltje imposanter. En wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte kerststerren?

Kerstgebak versieren

Ga je aan de slag met suikerpasta of rolmarsepein? Dan geven we je graag enkele adviezen, tips en tricks mee die onmisbaar zijn voor een hobbypatissier.

  • Rol suikerpasta en rolmarsepein steeds zo dun mogelijk uit. Met een dunne plak werk je gemakkelijker. Het wordt zo eenvoudiger om je figuurtjes uit te steken.
  • Plak kleine stukjes suikerpasta simpel aan elkaar met water en een penseel.
  • Grotere figuurtjes aan elkaar plakken? Maak eetbare lijm met tylosepoeder. Dat hoef je gewoon te mengen met water en even te laten opstijven.
  • Wil je een taart volledig bekleden? Rol suikerpasta of rolmarsepein uit op een ingevette placemat. Leg de plak voorzichtig op de taart en strijk eerst de bovenkant en daarna de zijkant glad. Je kan ook eerst een laagje crème a beurre op de taart strijken zodat de taartdecoratie blijft plakken.
  • Hou je van experimenteren? Kneed wat suikerpasta en marsepein door elkaar voor een aparte en verrassende smaak.
  • Bewaar een aangebroken pakje suikerpasta in een goed afgesloten plastic zakje. Zo blijft je suikerpasta zacht en kneedbaar.

Tip. Wil je je creativiteit écht de vrije loop laten gaan? Dan is er geen beter idee dan gezellig cupcakes versieren voor kerst. Van elk cakeje maak je je eigen kerstkunstwerkje. Ontdek onze gemakkelijke kerstcupcakes met chocobotercrème die je naar hartenlust decoreert – ook erg leuk om samen met de kinderen te doen als feestelijke activiteit!

The final touch

Met de afwerking van je gebak til jij je taartdecoratie deze kerst naar een hoger niveau. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn, want ook met de simpelste toppings laat je het bij jou thuis binnen sneeuwen.

Onze top 3 sneeuwwitte toppings die we lekker vinden om te eten, maar ook om te krijgen als kerstcadeautje onder de kerstboom.

1. Allnuts Hazelnoten wit

Met voedzame hazelnoten lijkt het net alsof er kleine sneeuwballetjes op je kerstgebak liggen. Gebruik ze als versiering voor je kersttaart en combineer het met smeltchocolade en vers fruit.

Allnuts Hazelnoten wit

2. Allnuts Coco gemalen

De perfecte poedersneeuw voor heerlijk kerstgebak. Hou je deze kerst niet in en gooi een rijkelijke laag gemalen kokos over je favoriete kersttaart of cupcakes.

Allnuts Coco gemalen

3. Baking Fun suikerparels

Geef je desserten een luxueuze uitstraling met suikerparels in een zilveren kleurtje. Zet de pareltjes ‘vast’ in een laag botercrème of met luchtige slagroom.

Baking Fun suikerparels

Aveve feest en jij doet natuurlijk mee. Bereid jezelf voor op kerst door je lekkerste feestdesserten te voorzien van een eigenzinnige witte toets. Zo breng je die felbegeerde witte Kerstmis gewoon bij jou naar binnen. Met al onze feestelijke tips beleven jullie gegarandeerd een stressvrije witte kerst!

Onze medewerkers staan steeds voor jou klaar in de winkel met gericht advies. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor je dieren, de tuin en om heerlijke lekkernijen op tafel te toveren.

Vind een winkel in je buurt