Gevulde speculaaskoekjes
Maak kennis met een verrassende variatie op de traditionele speculaas. Een romige botervulling met een vleugje koffie en vanille tussen twee koekjes: zo eenvoudig kan het ideale vieruurtje zijn.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert24 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
Ingrediënten
-
Voor de speculaas
-
• 400 g Aveve mix voor speculaas
-
• 1 ei
-
• 100 g boter
-
• bakplaat + bakpapier
-
• set stervormige uitsteekvormpjes
-
-
Voor de vulling
-
• 115 g boter
-
• 165 g bloemsuiker
-
• 1 zakje Dr Oetker vanillesuiker
-
• 1 tablespoon(s) oploskoffie
-
• Spuitzak
-
Zo maak je het
Maak speculaasdeeg
Maak het deeg volgens de instructies op de verpakking. Laat het 20 minuten afkoelen in de koelkast.
Rol het deeg uit
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dik.
Steek koekjes uit
Beleg een bakplaat met bakpapier. Steek koekjes uit met een uitsteekvormpje naar keuze en leg ze op de bakplaat.
Bak de koekjes
Bak de koekjes 18 minuten op 175 °C. Laat ze afkoelen.
Maak de vulling
Roer de boter zacht. Voeg de bloemsuiker toe. Mix 3 minuten op matige snelheid. Voeg de oploskoffie en een paar druppels vanillearoma toe en meng kort. Schep de vulling in een spuitzak.
Vul de koekjes
Spuit op de helft van de koekjes een laagje vulling en druk er telkens een tweede koekje tegenaan.
Vervang de oploskoffie eventueel door een scheutje likeur.