Sneeuwmankoffiekoeken
Buiten geen sneeuwpret te beleven? Dan kun je nog altijd deze sneeuwmannen maken in de keuken. De kinderen staan gegarandeerd te springen om een handje toe te steken.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert8 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
Ingrediënten
-
Voor het deeg
-
• 250 g Aveve Mix voor luxebrood
-
• 2 g Isfi Speculooskruiden
-
• 3 g Bruggeman droge gist
-
• snufje zout
-
• 8 g hoeveboter
-
• 110 ml water
-
-
Voor de vulling
-
• 90 g All Nuts Rozijnen
-
• 1 ei
-
• 2 g kaneel
-
• 8 g Dr. Oetker Vanillesuiker
-
• 100 g marsepein 50% amandelen
-
• 10 g gesmolten boter
-
-
Verder
-
• 2 bakplaten + bakpapier
-
• Cake 'n Party Rolmarsepein witIn winkel beschikbaar
-
• 100 g Cake ’n Party Bakvaste chocoladedruppels
-
• Voedingskleurstof kersenrood en citroengeel
-
• PME Decoreerpen zwart
-
Zo maak je het
Kneed het deeg
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.

Laat rijzen
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 35 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Laat de rozijnen weken
Laat ondertussen de rozijnen 20 minuten weken in lauw water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Maak de marsepeinvulling
Rasp of snijd de marsepein fijn. Laat de boter smelten. Voeg de marsepein, het ei, de vanillesuiker en de kaneel toe. Meng tot een gladde massa.

Rol het deeg uit
Bestuif het werkblad met bloem. Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van 35 bij 25 cm.

Verdeel in twee stukken
Snijd in de lengte een derde van het deeg af.

Bestrijk met de vulling
Strijk op beide deegstukken marsepeinvulling. Strooi daarover rozijnen.

Snijd in plakjes
Rol beide deegplakken op tot een cilinder. Snijd ze in stukjes van 1,5 cm breed. Zo krijg je grotere en kleinere plakjes.

Stel de koffiekoeken samen
Beleg twee bakplaten met bakpapier. Leg telkens een groter en een kleiner plakje tegen elkaar, vier op elke plaat.

Laat rijzen
Dek het geheel af en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 210 °C.
Bak de koffiekoeken
Bak de koffiekoeken 12 à 15 minuten op 210 °C. Laat afkoelen.
Decoreer de koffiekoeken
Bedek de koeken met witte rolmarsepein. Kleur een stukje rolmarsepein oranje voor de neus en een stukje rood voor de sjaal. Maak ogen en knopen met chocoladedruppels. Teken de mond met de decoreerpen.
