Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Pistolets

Pistolets - Aveve

Olé pistolet! Je hoeft niet meer naar de bakker te lopen om lekker verse pistolets te kopen. Voortaan bak je ze gewoon zelf met onze Frans Krokant broodmix. Geen idee hoe je ze tegelijk luchtig én krokant krijgt? Volg onderstaand recept en ontdek hoe gemakkelijk het is om thuis de beste pistolets te bakken.

  • Moeilijkheidsgraad
    Gemakkelijk
  • Serveert
    16 Stuks
  • Bereidingstijd
    30 - 45 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Ei
  • Voor je deeg
    • 500 g Frans Krokant Aveve
    • 11 g droge gist
    • 305 ml water
    • 8 g zout

Voeg alle ingrediënten, behalve het zout, samen en kneed het deeg 20 minuten met een broodmachine of met je handen. Of zet je keukenrobot 10 minuten aan het kneedwerk. Voeg het zout na 5 minuten kneden toe. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Pistolets_Stap-1

Druk het deeg plat en maak er een bol van. Dek het af en laat het 10 minuten rusten.

Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in stukjes van 50 g. Maak er mooie bolletjes van en leg ze op de bakplaat. Dek opnieuw af en laat 40 tot 60 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.

Pistolets_Stap-3

Verstuif wat lauw water over de bolletjes voordat je ze in de oven zet.

Pistolets_Stap-4

Bak de broodjes 20 minuten op 220 °C.

Tip!

Decoreer je pistolets met verschillende soorten zaadjes. Zo maak je een mooi assortiment.