Mueslibrood
Wanneer je vezelvolkorenbrood combineert met een portie muesli krijg je een heerlijk bruin mueslibrood. Dit brood bevat graanvlokken, noten en vruchten voor een gezonde start van de dag of een energieke lunch.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Suiker
Ingrediënten
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Bakpapier
-
• Bakplaat
-
• DeegschraperIn winkel beschikbaar
-
-
Voor je brooddeeg
-
• 15 g boter
-
• 150 g Muesli extra De HalmIn winkel beschikbaar
-
• 365 ml water
-
• 500 g mix voor vezelvolkorenbrood
-
• 6 g droge gist
-
• 8 g zout
-
-
Voor de afwerking
-
• Muesli extra
-
Zo maak je het
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
Druk het deeg plat. Vouw het weer samen en maak het langwerpig.

Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. Strijk het in met water en bestrooi het met muesli.

Laat het brood opnieuw 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bak het brood 35 minuten op 220 °C.
Muesli neemt water op uit het deeg. Daarom voegen we meer water toe dan in andere broodrecepten.