Donuts met glazuur
De allerlekkerste donuts maak je zonder moeite zelf! Laat je broodmachine of keukenrobot het deeg kneden, steek ronde vormpjes uit het deeg en frituur ze. Even laten afkoelen en je kunt je verse donuts naar hartenlust versieren met gesmolten chocoladeglazuur, suikersprinkles of andere suikerdecoraties. Weinig moeite, maximum resultaat.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert20 Stuks
-
Bereidingstijd45 - 60 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je deeg
-
• 500 g Aveve Classics Mix voor luxebrood
-
• 250 ml water
-
• 8 g droge gist
-
• 20 g boter
-
• 2 g zout
-
• 5 g bakpoeder
-
• 20 g suiker
-
• 1 zakje vanillesuiker
-
• Surfina- of patisseriebloem om je werkblad te bestrooien
-
-
Voor de afwerking
-
• Chocoladeglazuur
-
• Gebakglazuur
-
• Cake ’n Party Suikersprinkles of Suikerpareltjes
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Broodmachine of keukenrobotIn winkel beschikbaar
-
• Deegrol
-
• Ronde uitsteekvormpjes met een doorsnede van 8 cm en 2,5 cm
-
• Friteuse
-
Zo maak je het
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of 10 minuten met een keukenrobot. Het deeg voelt na het kneden kleverig aan, maar dat vermindert tijdens het rijzen. Bedek het deeg met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikke lap van 2 cm.

Steek rondjes uit het deeg met een doorsnede van 8 cm. Steek in het midden van elk rondje ook een gaatje uit. Bedek de donuts met een handdoek en laat ze 20 minuten rijzen.

Verwarm de friteuse voor tot 175°C. Leg de donuts in het mandje van de friteuse en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken. Bak ze 1 minuut aan elke zijde. Zo worden beide kanten mooi goudbruin. Haal de donuts met het frituurmandje uit de olie en laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

Versier je donuts met chocoladeglazuur of gesmolten Tasty Melts. Bestrooi ze met suikersprinkles, pareltjes of andere suikerdecoraties.

Gefrituurde donuts bewaar je heel makkelijk in de diepvriezer. Zo kun je op ieder moment een portie ontdooien. Leg ze gewoon uit de diepvries op kamertemperatuur. Nadien kun je ze naar wens versieren of met poedersuiker bestrooien.