Brood bakken in de broodbakmachine
Brood bakken in een broodbakmachine hoeft niet ingewikkeld te zijn. En zeker niet met onze handige bakmixen. Hoe begin je eraan, wat heb je nodig en waarop moet je letten? Met onderstaand recept voor wit boerenbrood ontdek je stap per stap hoe gemakkelijk thuisbakken kan zijn. Voor het beste resultaat meet je alle ingrediënten nauwkeurig af. Zo is jouw brood in no time gebakken!
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose
Ingrediënten
-
Voor je brood
-
• 500 g Mix voor wit boerenbrood
-
• 4 g droge gist
-
• 10 g zout
-
• 15 g boter
-
• 300 ml water
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Broodmachine
-
• OvenwantIn winkel beschikbaar
-
• Weegschaal
-
Zo maak je het
Wegen
Weeg alle ingrediënten precies af en doe ze in het bakblik. Vermijd rechtstreeks contact tussen gist en zout.
Broodmachine
Plaats het bakblik in de broodmachine.
Start het programma
Selecteer een programma van 2 à 4 uur. Bepaal de kleur van de korst en de grootte van het brood. Druk op ‘Start’.
Haal het brood bij het eindsignaal uit de machine. Laat het uit het bakblik glijden en laat het afkoelen op een rooster.