Abrikozen- en kersentaartjes
Fruittaartjes zijn altijd al een klassieker geweest. Je vindt ze zowat bij elke bakker maar wij maken ze gewoon zelf. Beleg een vlaaibodem met kersen- of abrikozenvulling en werk af met deegruitjes en decoratiesuiker. Wil je graag eens afwisselen? Beleg de bodem dan eens met een andere zoete vulling zoals rabarber.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert12 Stuks
-
Bereidingstijd45 - 60 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• 12 minitaartvormpjes Ø 10 cm
-
• bakkwast
-
• deegrol
-
• ruitvorm-uitduwer
-
-
Voor je vlaaideeg
-
• 100 g boter
-
• 11 g droge gist
-
• 200 ml water
-
• 3 g zout
-
• 500 g AVEVE Classic Mix voor luxebrood
-
-
Voor de afwerking
-
• Taartvulling kersen
-
• 1 ei
-
• DecoratiesuikerIn winkel beschikbaar
-
• Taartvulling abrikozen
-
Zo maak je het
Deeg maken
Voeg de ingrediënten voor het deeg bij elkaar. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur

Verdeel het deeg in twaalf gelijke bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een ronde plak die iets groter is dan een taartvormpje.

Taart samenstellen
Vet de taartvormpjes in en beleg ze met een deegplakje. Druk deeg dat over de rand hangt weg met je handpalm. Maak met alle restjes een nieuw deegbolletje. Daarvan maak je straks het ruitjespatroon.

Prik enkele keren met een vork in de deegbodempjes. Zo bakken ze mooi egaal.
Vul de taartjes met kersen- of abrikozenvulling.

Rol het overgebleven deeg uit tot een dunne plak. Maak met behulp van een ruitvorm-uitduwer een mooi ruitjespatroon.

Bestrijk de deegrand van elk taartje met een losgeklopt ei. Leg een ruitjespatroon over de taartjes. Druk de rand aan met je handpalm en verwijder de restjes.
Bestrijk het ruitjespatroon met losgeklopt ei en bestrooi met decoratiesuiker.

Taart bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de taartjes 10 minuten rusten.
Bak de taartjes 12 minuten op 200 °C.
Geen ruitvorm-uitduwer? Snijd dan strookjes deeg van 0,5 cm breed en leg ze in een ruitjespatroon over je taartjes.