Zwartewoudtaart
Maak indruk op je tafelgasten met deze kunstige Zwartewoudtaart. Het is een combinatie van chocoladecake, kersen, slagroom, chocomousse en kruimeldeeg. Het beste van alle werelden werd hier dus gecombineerd. Bakken maar!
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
Ingrediënten
-
Voor je kruimeldeegbodem
-
• 200 g Aveve Mix voor Kruimeldeeg
-
• 1 eidooier
-
• 90 g harde boter
-
-
Voor je chocoladecake
-
• 2 eieren
-
• 400 g Aveve Mix voor Chocolate cake
-
• 75 ml water
-
-
Voor je chocomousse
-
• 215 g Callebaut mix voor chocomousse
-
• 265 ml koude melk
-
• 4 zakjes Klop-Fix
-
-
Voor de afwerking
-
• 350 g kersen op siroop (uitgelekt: 175g)
-
• pure chocoladeschilfersIn winkel beschikbaar
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• groot mes
-
• huishoudfolie
-
• springvorm ø 24 cm
-
• spuitzak met gekartelde spuitmond
-
• taartrooster
-
Zo maak je het
Kruimeldeeg maken
Kneed de Mix voor Kruimeldeeg, de eierdooier en de boter tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit ter grootte van de springvorm. Vet de springvorm in en leg het deeg erin.
Bak het kruimeldeeg 15 minuten op 180 °C. Haal de vorm uit de oven, open de springvorm en laat de kruimeldeegbodem afkoelen op een taartrooster.
Chocoladecake bakken
Zet de oven op 170 °C.
Meng de Mix voor Chocolate cake, de eieren en het water 5 minuten tot een glad beslag en schep dat in de ingevette springvorm.
Bak de cake 20-25 minuten op 170 °C. Haal de cake uit de oven, open de springvorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
Taart afwerken
Laat de kersen uitlekken en leg 8 mooie exemplaren opzij voor de versiering.
Klop 215g Mix voor Chocomousse met 265 ml koude melk 10 minuten op tot een stevige mousse.
Strijk een dun laagje chocomousse op de kruimeldeegbodem en schep de rest in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
Snij de chocoladecake overlangs in twee gelijke delen.
Plaats de onderhelft op de kruimeldeegbodem.
Beleg die met kersen en chocomousse: spuit aan de rand een ring chocomousse en leg daarbinnen een ring kersen. Ga verder met opnieuw een ring chocomousse, kersen en eindig met chocomousse in het midden. Leg de bovenhelft van de chocoladecake erop.
Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met een dun laagje chocomousse. Versier de zijkant met chocoladeschilfers.
Spuit 8 toefjes chocomousse bovenop de taart en plaats er de 8 mooie kersen op.
Strijk de beide helften van de chocoladecake in met kersensiroop. Zo krijgt je gebak extra smaak en blijft het zacht.