Yoghurt-speculaastiramisu
Dit yoghurtdessert met speculaas is een leuke afwisseling op de traditionele tiramisu. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en valt ook goed in de smaak bij de kleinste lekkerbekken.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert10 Porties
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor de yoghurtroom
-
• 15 g bloemsuiker
-
• 250 ml slagroom
-
• 250 ml volle yoghurt
-
• keukenrobot/mixer
-
-
Verder
-
• 10 dessertglaasjes
-
• 150 g Reynaert speculoos
-
• blender of deegrol
-
Zo maak je het
Maak de yoghurtroom
Voeg de slagroom en de suiker samen in een vetvrije kom. Klop stevig op. Meng de yoghurt door de slagroom en klop nog een keer op.

Verkruimel de speculoos
Verkruimel de speculooskoekjes met een blender of plet ze met een deegrol.

Vul de glaasjes
Strooi een laagje speculooskruimels op de bodem van de glaasjes. Schep er een beetje van de yoghurtroom op. Vul verder met een nieuwe laag speculooskruimels en nog een schep van de yoghurtroom. Eindig met een laag speculooskruimels.
