Worstenbroodjes
Het lekkerste worstenbroodje? Dat maak je niet met bladerdeeg, maar met een luchtig en zacht gistdeeg. Zoals in dit recept. Bestrooi ze voor de finishing touch met knapperige sesamzaadjes.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert8 Stuks
-
Bereidingstijd45 - 60 minuten
Ingrediënten
-
Voor het deeg
-
• 400 g Aveve Frans Krokant
-
• 5 g droge gist
-
• 225 ml lauwwarme melk
-
• 15 g honing
-
• 20 g hoeveboter
-
• 1 eetlepel Griekse yoghurt
-
• 5 g zout
-
-
Voor de vulling
-
• 8 hotdogworstjes
-
• mosterd
-
• ketchup
-
-
Verder
-
• pizzasnijder
-
• 1 losgeklopt ei
-
• All Nuts sesamzaad
-
• Bakkwast
-
• bakplaat + bakpapier
-
Zo maak je het
Meng melk, honing en gist
Doe de melk, honing en gist in een kommetje. Meng goed en laat 10 minuten staan.

Kneed het deeg
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en giet als laatste het gistmengsel erbij. Kneed het deeg 15 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.

Laat rijzen
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Rol het deeg uit
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 mm dik en zo breed als de lengte van twee hotdogworstjes.

Verdeel in 4 stroken
Snijd de rechthoek in de breedte in vier gelijke stroken. Maak in elke strook evenwijdige insnijdingen met een pizzasnijder, maar laat de randen intact.

Maak worstenbroodjes
Bestrijk één lange boord van elke plak met mosterd en ketchup. Leg daarop twee worstjes achter elkaar. Rol het deeg op. Snijd de rol doormidden tussen de twee worstjes. Bestrijk de uiteinden met een beetje water en druk ze goed dicht. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Versier met sesamzaad
Bestrijk de broodjes volledig met ei. Strooi er sesamzaad over.

Laat rijzen
Laat de broodjes 20 minuten onbedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 220 °C
Bak de broodjes
Bak de worstenbroodjes 15 à 18 minuten op 220 °C.
Bestrijk de broodjes direct na het bakken met gesmolten boter.
Vervang het sesamzaad door maanzaad of geraspte kaas.