Volkoren-rozijnenbolletjes
Start je dag met een vezelrijk ontbijt dankzij deze volkoren rozijnenbolletjes. Je maakt ze met de Aveve All-in volkoren mix, rozijnen, water en gist. Meer heb je niet nodig om deze zoete lekkernijen op tafel te toveren.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert22 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Suiker
Ingrediënten
-
Voor het deeg
-
• 500 g Aveve All-in volkoren
-
• 320 ml water
-
• 4 g Bruggeman droge gistIn winkel beschikbaar
-
-
Verder
-
• 225 g All Nuts rozijnen sultana
-
• 2 bakplaten
-
• bakpapier
-
Zo maak je het
Laat de rozijnen weken
Laat de rozijnen 30 minuten weken in lauw water. Giet ze af in een vergiet.
Kneed het deeg
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met een keukenrobot.

Voeg de rozijnen toe
Dep de rozijnen droog met een handdoek. Kneed ze door het deeg.

Laat rijzen
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Maak bolletjes
Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel het deeg in stukjes van 45 g. Maak er mooie bolletjes van. Leg ze op de bakplaat.

Laat rijzen
Dek de bolletjes af met huishoudfolie en laat ze 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bak de broodjes
Bak de broodjes 15 minuten op 225 °C.