Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Sneeuwmantaart

Wil je eens uitpakken met je bakkunsten? Wanneer je deze sneeuwman op tafel zet, vallen de monden open van verbazing. En die verbazing groeit alleen maar wanneer je gasten proeven van de zachte sponge cake met een laagje chocomousse en zoete crème au beurre.

  • Moeilijkheidsgraad
    Medium
  • Serveert
  • Bereidingstijd
    > 60 minuten
  • Voor de chocolate sponge cake
  • Voor de chocomousse
  • Voor de crème au beurre
    • 100 g Aveve Mix voor Crème au beurre (1 zakje)
    • 100 g suiker
    • 250 g boter (kamertemperatuur)
    • 250 ml water (kamertemperatuur)
  • Voor de decoratie
    • 1 kg Cake ’n Party Suikerpasta wit
    • Crisco vetstof
      In winkel beschikbaar
    • 250 g Cake ’n Party Suikerpasta oranje, geel, rood, groen en zwart

Bak 2 chocolate sponge cakes

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bereid het beslag zoals aangegeven op de verpakking van de mix. Verdeel het beslag over de twee springvormen. Bak beide sponge cakes 10 minuten op 150 °C. Verhoog dan de temperatuur tot 170 °C en bak de kleine sponge cake nog 20 minuten en de grote nog 25 minuten. Laat beide afkoelen op een rooster.

Maak chocomousse

Volg het recept op de verpakking van de Mix voor chocomousse.

Maak crème au beurre

Bereid de crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking. Schep de crème in een spuitzak.

Vul beide sponge cakes

Snijd de sponge cakes horizontaal doormidden. Spuit een strookje crème au beurre op de rand van de benedenhelft. Strijk de chocomousse uit binnen die cirkel. Zet de bovenhelft er weer op en druk lichtjes aan. Bestrijk de zij- en bovenkant van de cakes met een dun laagje crème au beurre. Laat beide 15 minuten opstijven in de koelkast.

Rol 2 plakken witte suikerpasta uit

Vet je werkblad in met Crisco. Kneed de witte suikerpasta zacht. Rol een stuk van 700 g uit tot een ronde plak voor de grote cake. Rol een stuk van 300 g uit voor de kleine cake.

Leg beide plakken suikerpasta op je cakes met behulp van je deegrol.

Sneeuwmantaart - stap 6

Druk goed aan en snijd de overtollige suikerpasta weg.

Sneeuwmantaart - stap 7

Maak beide cakes aan het taartbord én aan elkaar vast met crème au beurre.

Sneeuwmantaart - stap 8

Vorm ogen, mond en knopen uit zwarte bolletjes suikerpasta.

Sneeuwmantaart - stap 9

Rol een muts uit rode suikerpasta uit en plak die vast met wat water.

Sneeuwmantaart - stap 10

Werk de muts af met een pomponnetje en een boordje uit groene suikerpasta.

Sneeuwmantaart - stap 11

Steek een satéstokje in een oranje kegeltje. Prik dat als neus vast in de taart.

Sneeuwmantaart - stap 12

Plak ogen en mond vast met water en plak sterretjes op de muts.

Sneeuwmantaart - stap 13

Maak voor de sjaal 2 groene stroken met insnijdingen aan 1 uiteinde.

Sneeuwmantaart - stap 14

Vorm 2 wanten uit rode bolletjes suikerpasta.

Sneeuwmantaart  - stap 15

Steek ijskristalletjes uit rode suikerpasta uit.

Sneeuwmantaart - stap 16

Maak alles vast met een beetje water.

Sneeuwmantaart - stap 17