Sneeuwmantaart
Wil je eens uitpakken met je bakkunsten? Wanneer je deze sneeuwman op tafel zet, vallen de monden open van verbazing. En die verbazing groeit alleen maar wanneer je gasten proeven van de zachte sponge cake met een laagje chocomousse en zoete crème au beurre.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert
-
Bereidingstijd> 60 minuten
Ingrediënten
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• 1 satéstokje
-
• springvorm Ø 22 cm
-
• Springvorm 18 cm
-
• Spuitzak
-
• Uitsteker ster
-
• Uitsteekvormpjes sneeuwkristal
-
-
Voor de chocolate sponge cake
-
• 530 g Aveve Mix voor chocolate sponge cake
-
• 50 ml water
-
• 8 eieren
-
-
Voor de chocomousse
-
• 125 g Callebaut mix voor chocomousse
-
• 200 ml koude melk
-
-
Voor de crème au beurre
-
• 100 g Aveve Mix voor Crème au beurre (1 zakje)
-
• 100 g suiker
-
• 250 g boter (kamertemperatuur)
-
• 250 ml water (kamertemperatuur)
-
-
Voor de decoratie
-
• 1 kg Cake ’n Party Suikerpasta wit
-
• Crisco vetstofIn winkel beschikbaar
-
• 250 g Cake ’n Party Suikerpasta oranje, geel, rood, groen en zwart
-
Zo maak je het
Bak 2 chocolate sponge cakes
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bereid het beslag zoals aangegeven op de verpakking van de mix. Verdeel het beslag over de twee springvormen. Bak beide sponge cakes 10 minuten op 150 °C. Verhoog dan de temperatuur tot 170 °C en bak de kleine sponge cake nog 20 minuten en de grote nog 25 minuten. Laat beide afkoelen op een rooster.
Maak chocomousse
Volg het recept op de verpakking van de Mix voor chocomousse.
Maak crème au beurre
Bereid de crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking. Schep de crème in een spuitzak.
Vul beide sponge cakes
Snijd de sponge cakes horizontaal doormidden. Spuit een strookje crème au beurre op de rand van de benedenhelft. Strijk de chocomousse uit binnen die cirkel. Zet de bovenhelft er weer op en druk lichtjes aan. Bestrijk de zij- en bovenkant van de cakes met een dun laagje crème au beurre. Laat beide 15 minuten opstijven in de koelkast.
Rol 2 plakken witte suikerpasta uit
Vet je werkblad in met Crisco. Kneed de witte suikerpasta zacht. Rol een stuk van 700 g uit tot een ronde plak voor de grote cake. Rol een stuk van 300 g uit voor de kleine cake.
Leg beide plakken suikerpasta op je cakes met behulp van je deegrol.
Druk goed aan en snijd de overtollige suikerpasta weg.
Maak beide cakes aan het taartbord én aan elkaar vast met crème au beurre.
Vorm ogen, mond en knopen uit zwarte bolletjes suikerpasta.
Rol een muts uit rode suikerpasta uit en plak die vast met wat water.
Werk de muts af met een pomponnetje en een boordje uit groene suikerpasta.
Steek een satéstokje in een oranje kegeltje. Prik dat als neus vast in de taart.
Plak ogen en mond vast met water en plak sterretjes op de muts.
Maak voor de sjaal 2 groene stroken met insnijdingen aan 1 uiteinde.
Vorm 2 wanten uit rode bolletjes suikerpasta.
Steek ijskristalletjes uit rode suikerpasta uit.
Maak alles vast met een beetje water.