Sinaasappelgelei
Deze sinaasappelgelei is heerlijk fris op de boterham en doet uitstekend dienst als vulling voor taarten en cakes. Supersimpel, snel klaar en ongelooflijk lekker!
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert6 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenSuiker, Vegan
Ingrediënten
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• citruspers
-
• 110 ml geleipotjes
-
• kookpot
-
• zeef
-
-
Voor je confituur
-
• 230 ml Verhofstede appelsap
-
• 260 g geleisuiker Maxi fruit
-
• 4 sinaasappels
-
• 0,5 citroen
-
Zo maak je het
Pers de sinaasappels en de citroen uit. Giet het sap door een zeef.
Giet het gezeefde sap samen met het appelsap in een ruime kookpot.
Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de suiker toe en breng opnieuw aan de kook.
Laat al roerend 4 minuten doorkoken.
Giet de warme gelei in de potjes. Draai de dekseltjes erop en zet de potjes op hun kop om af te koelen.