Sandwiches
Sandwiches zijn echte klassiekers in de broodmand. De malse broodjes vallen bij iedereen in de smaak en zijn perfect om op elk moment van de dag van te genieten. Met onze mix voor luxebrood tover je de heerlijkste sandwiches op tafel. Resultaat: lekker malse en luchtige sandwiches. Jammie!
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je deeg
-
• 500 g Aveve Classics Mix voor luxebrood
-
• 220 ml water
-
• 40 g boter
-
• 11 g droge gist
-
• 3 g zout
-
-
Voor je afwerking
-
• 1 losgeklopt ei
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Broodmachine of keukenrobot (optioneel)In winkel beschikbaar
-
• oven met bakplaat
-
• bakpapier
-
• huishoudfolie
-
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed 20 minuten in een broodmachine of met de hand, of 10 minuten met een keukenrobot.
Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Druk het deeg plat met je handen, en vouw het weer samen. Is het deeg te kleverig om te bewerken? Bestrooi het dan met bloem.
Verdeel het deeg in bolvormige stukjes van 50 g. Druk ze plat en rol ze tot ovale sandwiches van ongeveer 10 cm lang.
Leg de sandwiches op een bakplaat met bakpapier, en bedek ze opnieuw met huishoudfolie.
Laat ze 60 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Strijk de sandwiches in met losgeklopt ei, en bak ze 15 à 20 minuten.