Pompoentarte tatin
Tarte tatin is sowieso heerlijk, en dit recept met pompoen is leuk om te maken. De pompoentarte tatins profiteren maximaal van de smeuïgheid van pompoen, het krokante van bladerdeeg en het zoete van suiker. Maak ze gerust vooraf: ze zijn eenvoudig op te warmen vlak voor je ze opdient!
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert4 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
Ingrediënten
-
Wat heb je nodig?
-
• 1 ronde bodem diepvriesbladerdeeg Ø 30 cm
-
• 1 muskaatpompoen
-
• 75 g rietsuiker
-
• 75 g boter
-
• 4 eetlepel(s) vloeibare acaciahoning
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• oven
-
• 4 taartvormpjes
-
Zo maak je het
Snij de pompoen in plakjes van 1 cm dik en schil ze. Steek er rondjes uit die zo groot zijn als de taartvormpjes. Verwarm de oven voor op 200°C.

Smelt de suiker in de pan met dikke bodem. Voeg er 50 g van de boter aan toe.

Doe er de pompoen bij en laat lichtjes karamelliseren.

Doe in elk taartvormpje een eetlepel honing en een klontje boter. Leg de plakken pompoen in de taartvormpjes en bak ze 15 minuten in de oven. Prik in de pompoen om te controleren of hij bijna gaar is.

Snij uit het bladerdeeg vier cirkels die 2 cm groter zijn dan de vormpjes en prik het deeg in met een vork.

Haal de vormpjes met de gare pompoen uit de oven. Leg de rondjes bladerdeeg over de pompoen en duw het deeg langs de rand in de vormpjes. Zet het geheel terug in de oven en bak nog 20 à 25 minuten tot het deeg goudbruin is.

Laat de taartjes een beetje afkoelen en haal ze uit de vorm.

Geen tijd om vlak voor etenstijd te bakken? Maak de taartjes dan vooraf, en warm ze vlak voor het opdienen 5 minuutjes op.