Plattekaastaart met kersenlaag
Zin in een luchtig dessert? Probeer dan eens de welbekende plattekaastaart met kersenlaag te maken. De taart heeft een krokante bodem, smeuïge plattekaas en zoete kersen. De perfecte combinatie als je het ons vraagt.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd45 - 60 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je plattekaastaart
-
• 160 g lange vingers (boudoirs)
-
• 100 g boter
-
-
Voor je vulling
-
• 500 ml kersen in blik of bokaal
-
• 400 g volle plattekaas
-
• 150 g fijne baksuiker
-
• 50 cl room
-
• 16 g gelatineblaadjes
-
• 4 eetlepels citroensap
-
• 2 zakjes vanillesuiker (16 g)
-
• maïszetmeel
-
• 2 eetlepels griessuiker
-
-
Voor de afwerking
-
• witte chocoladeschilfersIn winkel beschikbaar
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• springvorm
-
• klopper
-
• bakpapier
-
Zo maak je het
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de lange vingers en smelt de boter.
Meng de kruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Leg de gelatine in koud water en laat een paar minuten weken. Klop de plattekaas los met de suiker, de vanillesuiker en het citroensap.
Knijp de gelatine uit en los ze op in 2 eetlepels heet water. Roer de gelatine onder het plattekaasmengsel.
Klop de room half stijf en spatel die ook onder het plattekaasmengsel. Giet het in de springvorm en laat minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
Laat de kersen goed uitlekken, maar bewaar het sap. Meng het sap met de griessuiker. Breng aan de kook en bind tot sausdikte met maïzena. Spatel er de kersen door en laat afkoelen.
Haal de taart uit de vorm. Bekleed de bovenkant met een laagje kersen en bestrooi royaal met de chocoladeschilfers.