Perenmarmelade
De zuurzoete smaak van de Durondeau peren geeft deze zelfgemaakte perenmarmelade een heerlijke smaak. Daarnaast zit er ook nog marsepein, rozijnen en wortelsap in om het geheel nóg lekkerder te maken.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert6 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenSuiker, Noten, Vegan
Ingrediënten
-
Voor 6 potjes van 110 ml
-
• 600 g rijpe Durondeau-peren
-
• 40 g Cake ’n Party marsepein 50/50
-
• 260 ml wortelsap
-
• 260 g geleisuiker Maxi-fruit
-
• 50 g All Nuts rozijnen
-
Zo maak je het
Stap 1
Schil de peren en verwijder het klokhuis.
Stap 2
Doe al de ingrediënten, behalve de rozijnen, in een maatbeker en mix fijn.
Stap 3
Voeg de rozijnen toe.
Stap 4
Kook minstens 4 minuten.
Stap 5
Test of de marmelade goed is: laat een paar druppels vallen op een koud bordje. Stollen ze nog niet, laat dan nog wat langer koken.
Stap 6
Schep het eventuele schuim weg.
Stap 7
Giet de warme marmelade in de potjes. Sluit ze en zet ze op hun kop om af te koelen.