Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Spooky pancakes

Spooky pancakes zijn superleuk om te maken voor Halloween en ze smaken daarbij nog eens gruwelijk lekker. Serveer met vers fruit of een bolletje ijs om het spookachtige tafereel af te werken. Kleine en grote monsters zullen er zeker en vast van genieten.

  • Moeilijkheidsgraad
    Medium
  • Serveert
    10-15 Stuks
  • Bereidingstijd
    45 - 60 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Ei
  • Voor het basisbeslag
  • Voor het wortelbeslag
    • 150 g wortels
    • 100 ml melk
  • Voor het vanillebeslag
    • 1 Dr. Oetker vanillestokje bourbon (of 12 g Dr. Oetker vanille bourbon extract)
  • Verder
    • Zonnebloemolie of bakboter
    • Koekenpan
    • 3 Patisse beslagspuiten voor poffertjes

Maak wortelpuree

Maak de wortelen schoon en snijd in schijfjes. Kook ze gaar in water. Giet af en mix de stukjes tot puree.

Voeg melk toe

Meng de wortelpuree met de melk.

Maak het basisbeslag

Meng de pannenkoekenmix, de melk en de eieren tot een homogeen beslag.

Maak cacaobeslag

Giet 250 g basisbeslag in een aparte kom. Voeg het cacaopoeder en de melk toe. Meng goed.

Maak vanillebeslag

Giet 300 g basisbeslag in een aparte kom. Snijd het vanillestokje in de lengte door. Schraap het merg los en voeg het toe.

Maak wortelbeslag

Voeg het wortelmengsel toe aan het resterende beslag. Roer goed.

Vul 3 beslagspuiten

Giet elk beslag in een beslagspuit

Stappenfoto Spooky pancakes_stap 7

Bak pancakes

Verhit olie of smelt een klontje boter in de koekenpan op een middelhoog vuur. Teken een spookje met het cacaobeslag. Wacht 30 seconden en vul met wortelbeslag. Wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en keer om. Ga op dezelfde manier te werk om vanillepancakes te bakken.

Stappenfoto Spooky pancakes_stap 8Stappenfoto Spooky pancakes_stap 9Stappenfoto Spooky pancakes_stap 10

Tips!

• Serveer je spooky pancakes met vers fruit of een bolletje ijs.

• Bak bij voorkeur met zonnebloemolie. Zo vermijd je dat je pannenkoeken te bruin worden.