Spooky pancakes
Spooky pancakes zijn superleuk om te maken voor Halloween en ze smaken daarbij nog eens gruwelijk lekker. Serveer met vers fruit of een bolletje ijs om het spookachtige tafereel af te werken. Kleine en grote monsters zullen er zeker en vast van genieten.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert10-15 Stuks
-
Bereidingstijd45 - 60 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor het basisbeslag
-
• 250 g Averbode mix voor pannenkoeken
-
• 375 ml melk
-
• 2 eieren
-
-
Voor het wortelbeslag
-
• 150 g wortels
-
• 100 ml melk
-
-
Voor het cacaobeslag
-
• 30 g Van Houten cacaopoeder
-
• 50 ml melk
-
-
Voor het vanillebeslag
-
• 1 Dr. Oetker vanillestokje bourbon (of 12 g Dr. Oetker vanille bourbon extract)
-
-
Verder
-
• Zonnebloemolie of bakboter
-
• Koekenpan
-
• 3 Patisse beslagspuiten voor poffertjes
-
Zo maak je het
Maak wortelpuree
Maak de wortelen schoon en snijd in schijfjes. Kook ze gaar in water. Giet af en mix de stukjes tot puree.
Voeg melk toe
Meng de wortelpuree met de melk.
Maak het basisbeslag
Meng de pannenkoekenmix, de melk en de eieren tot een homogeen beslag.
Maak cacaobeslag
Giet 250 g basisbeslag in een aparte kom. Voeg het cacaopoeder en de melk toe. Meng goed.
Maak vanillebeslag
Giet 300 g basisbeslag in een aparte kom. Snijd het vanillestokje in de lengte door. Schraap het merg los en voeg het toe.
Maak wortelbeslag
Voeg het wortelmengsel toe aan het resterende beslag. Roer goed.
Vul 3 beslagspuiten
Giet elk beslag in een beslagspuit

Bak pancakes
Verhit olie of smelt een klontje boter in de koekenpan op een middelhoog vuur. Teken een spookje met het cacaobeslag. Wacht 30 seconden en vul met wortelbeslag. Wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en keer om. Ga op dezelfde manier te werk om vanillepancakes te bakken.



• Serveer je spooky pancakes met vers fruit of een bolletje ijs.
• Bak bij voorkeur met zonnebloemolie. Zo vermijd je dat je pannenkoeken te bruin worden.