Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Ombre pannenkoekentaart

Verdrijf de winterkou met een heerlijke pannenkoekenbak. Wij bakten er ineens genoeg en gaven de American pancakes drie verschillende smaken. Even stapelen en je hebt een echte ombre pannenkoekentaart die je kan bedekken met verschillende toppings.

  • Moeilijkheidsgraad
    Gemakkelijk
  • Serveert
    1 Stuks
  • Bereidingstijd
    45 - 60 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Ei
  • Verder
    • boter of olie om te bakken
    • koekenpan
    • Rabeko hazelnootpasta
    • 100 g slagroom (minstens 30% vet)
    • 15 g suiker
    • Cake n Party chocoladeschilfers puur
      In winkel beschikbaar

Maak het startbeslag

Smelt de boter. Scheid de eieren. Klop de dooiers los in de melk. Doe de mix voor pancakes in een aparte kom. Giet de helft van het melk-eimengsel erbij en meng goed. Voeg de gesmolten boter en de rest van het mengsel toe. Roer glad. Klop de eiwitten op tot een stevig schuim en houd apart.

Stappenfoto Ombre pannenkoekentaart_stap 1

Verdeel het beslag in 3

Verdeel het startbeslag over drie kommen in gelijke porties, ongeveer 220 g per kom.

Stappenfoto Ombre pannenkoekentaart_stap 2

Bak vanillepannenkoekjes

Roer een zakje vanillesuiker door de eerste kom. Voeg 20 g opgeklopt eiwit toe en spatel erdoor. Verhit boter of olie in een pan op een matig vuur. Bak vier pannenkoekjes met een diameter van ongeveer 11 cm.

Stappenfoto Ombre pannenkoekentaart_stap 3

Bak speculaaspannenkoekjes

Voeg aan de tweede kom de speculaaskruiden en het mokka-aroma toe. Meng goed. Spatel 20 g eiwit door het beslag. Bak vier pannenkoekjes van dezelfde grootte als de vanillepannenkoekjes.

Stappenfoto Ombre pannenkoekentaart_stap 4

Bak chocoladepannenkoekjes

Smelt de pure chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Voeg toe aan het derde beslag. Roer glad en spatel 20 g eiwit erdoor. Bak opnieuw vier pannenkoekjes.

Stappenfoto Ombre pannenkoekentaart_stap 5

Stel de taart samen

Stapel de pannenkoekjes van licht naar donker en strijk er telkens een laagje chocopasta tussen.

Stappenfoto Ombre pannenkoekentaart_stap 6

Versier de taart

Klop de slagroom met de suiker stevig op. Decoreer de taart met een toefje slagroom en chocoladeschilfers.

Stappenfoto Ombre pannenkoekentaart_stap 7
Tip!

Serveer deze pannenkoekjes als typisch Amerikaans ontbijt en garneer met slagroom, bloemsuiker en bosbessen of aardbeien.