Paascupcakes
Geen weer om een paashaas door te jagen? Of zoveel zon dat de paaseitjes smelten? Hier is het perfecte alternatief. Maak gezellig deze paascupcakes met het jonge grut.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert12 Stuks
-
Bereidingstijd45 - 60 minuten
Ingrediënten
-
Voor de cupcakes
-
• 250 g Aveve mix voor cupcakes
-
• 2 eieren
-
• 100 g boter
-
• 30 ml water
-
• 12 papieren cupcakevormpjes
-
• bakvorm voor cupcakes
-
-
Voor de vulling
-
• Bosbessen- of woudvruchtenconfituur
-
-
Voor de topping
-
• 50 g Bakmix voor crème au beurre
-
• 50 g suiker
-
• 125 ml water
-
• 125 g boter
-
• 1 theelepel(s) frambozenconfituur
-
• spuitzak met gekartelde spuitmondIn winkel beschikbaar
-
-
Voor de afwerking
-
• suikerpasta of rolmarsepein bruin-rood-groen-witIn winkel beschikbaar
-
• Tylosepoeder
-
• Ronde uitsteker ⌀ 4 à 5 cm
-
• paaseitjes
-
• Cake ’n Party Suikersprinkles of Suikerpareltjes
-
Zo maak je het
Bak de cupcakes
Bak de cupcakes zoals uitgelegd op de verpakking van de mix. Laat ze afkoelen.
Vul met confituur
Hol de cupcakes een beetje uit. Vul de holte met bosbessenconfituur.
Maak crème au beurre
Maak de crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking van de mix. Voeg een koffielepel frambozenconfituur toe. Klop nog even krachtig op tot alles goed gemengd is.
Maak schijfjes uit rolmarsepein of suikerpasta
Kneed een mespuntje tylosepoeder door een stuk rolmarsepein of suikerpasta. Rol het uit tot een dikte van 5 mm. Steek schijfjes uit met een ronde uitsteker. Laat ze uitharden.
Versier de cupcakes
Spuit een dot crème au beurre op de cupcakes. Leg er een schijfje rolmarsepein of suikerpasta op. Leg daarop eitjes, sprinkles en andere decoraties.
Varieer met het cupcakebeslag en de vulling. Maak chocoladecupcakes met Cake ’n Party Mix voor chocolate cake en versier met neutrale crème au beurre of voeg mokka-aroma toe.