Ontbijtpizza met yoghurt en fruit
Ontbijten met pizza, waarom niet? Wij maakten alvast een recept voor een heerlijke ontbijtpizza met yoghurt en fruit. De bodem is van havermout en dus lekker stevig en gezond. Het frisse laagje yoghurt en het fruit erop maken het geheel helemaal af. Zo wil je wel elke dag starten!
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenLactose, Ei, Noten
Ingrediënten
-
Voor de pizza
-
• 100 g Xavies Toasted Granola
-
• 160 g Havermout
-
• 10 g Dr. Oetker Bakpoeder
-
• 100 g Aveve Haverzemelen
-
• 60 g vloeibare honing
-
• 2 eieren
-
• 30 g gesmolten boter
-
• bakplaat
-
• bakpapier
-
-
Voor de topping
-
• All Nuts Pitten- en amandelmix
-
• Griekse yoghurt of plattekaas
-
• vers fruit naar keuze
-
Zo maak je het
Meng de droge ingrediënten
Meng de granola, de havermout, het bakpoeder en de haverzemelen goed door elkaar.

Meng de vloeibare ingrediënten
Smelt de boter. Voeg de eieren en de honing toe. Klop het geheel goed los met een garde.

Voeg beide mengsels samen
Giet het botermengsel bij het droge mengsel. Meng goed.

Vul de bakplaat
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Strijk het mengsel uit tot een ronde plak van 23 cm doorsnede. Druk stevig aan. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bak de pizzabodem
Bak de pizzabodem 18 minuten op 180 °C. Laat even afkoelen op de bakplaat.
Snijd de stukken voor
Snijd de nog warme pizza op de bakplaat in stukken zonder helemaal door te snijden. Laat de pizza daarna volledig afkoelen op een rooster.

Beleg de pizza
Bestrijk de pizza met plattekaas of yoghurt. Decoreer met vers fruit en pitten-amandelmix.

Roer wat honing of Wildiers-confituur ‘100% fruit’ door de plattekaas of yoghurt.