Kokos-chocoladekoekjes
Kokos-chocoladekoekjes bakken die ook nog eens glutenvrij zijn? Dubbel feest! Hier combineerden we kokosmeel met bananen en chocolade en werden er verrukkelijke koekjes van gemaakt. Onze tip: verdubbel het recept maar ineens, want ze zijn zo lekker dat je ervan blijft eten.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert20 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenLactose, Ei, Suiker
Ingrediënten
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• AfkoelroosterIn winkel beschikbaar
-
• Bakpapier
-
• Bakplaat
-
• MengkomIn winkel beschikbaar
-
-
Voor je deeg
-
• 100 g Kokosmeel
-
• 2 bananen
-
• 2 zakjes vanillesuiker
-
• 4 eieren
-
• 60 g biologische ahornsiroop
-
• 70 g gesmolten boter
-
• 80 g bakvaste chocoladedruppels
-
• snufje zout
-
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 °C. Meng alle ingrediënten voor het deeg behalve de eieren. Roer tot een homogene massa.
Klop de eieren los en voeg ze toe aan het deeg.
Verdeel het deeg in 20 porties. Vorm ronde koekjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Leg de koekjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak ze 25 minuten op 150 °C.
Als je deeg niet vast genoeg is om te verwerken, laat het dan even opstijven in de koelkast.