Kiwiconfituur
Je eigen confituur maken met lekker vers fruit is helemaal niet moeilijk. Denk eens out of the box en ga voor een exotische variant met kiwi en banaan. Een superlekkere combinatie die je direct naar een warme bestemming meeneemt.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert6 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenSuiker, Vegan
Ingrediënten
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• 110 ml geleipotjes
-
• kookpot
-
• maatbeker
-
• Mesje
-
• vork
-
• WeegschaalIn winkel beschikbaar
-
-
Voor je confituur
-
• 2 bananen
-
• 2 eetlepel(s) citroensap
-
• 260 g geleisuiker Maxi-fruit
-
• 6 kiwi’s
-
Zo maak je het
Schil de kiwi’s en pel de bananen. Snij ze in stukjes en plet ze met een vork.
Meng het geplette fruit in een kookpot met het citroensap en een bodempje water.
Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de suiker toe en breng opnieuw aan de kook.
Laat 4 minuten al roerend doorkoken.
Giet de warme confituur in de potjes. Draai de dekseltjes erop en zet de potjes op hun kop om af te koelen.