Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Kerstboombrood om te delen

Serveer deze kerstlekkernij om in stukken te scheuren als ontbijt of brunch. Heerlijk gevuld met noten, rozijnen en marsepein. Zoals de traditionele kerststol, maar dan in een originele vorm.

  • Moeilijkheidsgraad
    Medium
  • Serveert
    30 Stuks
  • Bereidingstijd
    45 - 60 minuten

Laat de rozijnen weken

Laat de rozijnen 30 minuten weken in lauw water. Giet ze af in een vergiet.

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 12 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of 8 minuten met een keukenrobot.

Kerstboombrood - stap 2 - kneed het deeg

Vul het deeg

Dep de rozijnen droog met een handdoek. Kneed de rozijnen en de notenmix met de hand door het deeg.

Kerstboombrood - stap 3 - vul het deeg

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Kerstboombrood - stap 4 - laat rijzen

Maak marsepeinbolletjes

Verdeel de marsepein in 30 bolletjes.

Maak 30 deegplakjes

Verdeel het deeg in 30 stukjes van 30 g. Druk ze plat.

Kerstboombrood - stap 6 - maak 30 deegplakjes

Vul met marsepein

Leg op elk plakje een bolletje marsepein. Vouw ze dicht en maak er mooie ronde bolletjes van.

Kerstboombrood stap 7 - vul met marsepein

Vorm een kerstboom

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de bolletjes in de vorm van een kerstboom.

Kerstboombrood - stap 8 - vorm een kerstboom

Laat rijzen

Dek het geheel af met huishoudfolie en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 225 °C

Bak de kerstboom

Bak het kerstboombrood 15 minuten op 225 °C.

Versier met afdekgelei en bloemsuiker

Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Strijk de gelei uit over de kerstboom. Werk af met bloemsuiker.

Tip

Vul je kerstbrood naar eigen smaak met rozijnen, gedroogd fruit of noten.

Strooi bij de afwerking geroosterde amandelschilfers op de afdekgelei.