Heerlijke Bountytaart
De makkelijkste taart ooit, deze onverantwoord lekkere bountytaart! Er komt zelfs geen oven aan te pas. We willen je wel waarschuwen als je deze lekkernij serveert: de kans dat er een stukje overblijft is onbestaande.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert8 Aantal personen
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
Ingrediënten
-
Voor de taart
-
• 1 eetlepel(s) ahornsiroop
-
• 100 g smeltchocolade puur
-
• 100 g Kokosmeel
-
• 150 g amandelpoeder
-
• 150 g hazelnoten
-
• 160 g zachte dadels
-
• 270 ml vette kokosmelk
-
• 3 eetlepel(s) kokosolie
-
• 50 g havermout
-
-
Verder
-
• bakpapier
-
• springvorm Ø 22 cm
-
• Blender
-
-
Voor de afwerking
-
• Kokospoeder
-
Zo maak je het
Maak de eerste laag
Doe de dadels, 75 g gehakte hazelnoten, 75 g amandelpoeder en de havermout in de blender. Mix totdat alles aan elkaar plakt. Bekleed de springvorm met bakpapier. Schep het mengsel in de vorm en druk goed aan.
Maak de tweede laag
Doe de rest van de hazelnoten en het amandelpoeder in de blender, samen met 250 ml kokosmelk, de kokosolie, het vanille-aroma, de ahornsiroop en het kokospoeder. Mix goed. Schep het mengsel bovenop de eerste laag. Druk goed aan.
Dek af met chocolade
Voeg 20 ml kokosmelk bij de smeltchocolade en verwarm in de microgolfoven of au bain-marie totdat de chocolade gesmolten is. Giet de chocolade in de springvorm.
Laat opstijven
Laat de taart een nacht afkoelen in de koelkast. Decoreer met kokospoeder voor je de taart serveert.