Havermoutkoekjes
De smeuïge structuur van havermout maakt er het ideale ingrediënt van om er zelfgebakken havermoutkoekjes van te maken. Enkel nog wat bloem, rozijntjes, suiker en boter aan toevoegen en je hebt knapperige koekjes op tafel staan.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert16 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je deeg
-
• 75 g Aveve bloem voor patisserie
-
• 1 ei
-
• 1 mespunt bakpoeder
-
• 25 g rozijnenIn winkel beschikbaar
-
• 50 g havermout
-
• 60 g malse boter
-
• 60 g suikerIn winkel beschikbaar
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• bakpapier
-
• oven met bakplaat
-
• wegwerpspuitzak
-
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Voeg de malse boter en suiker samen en klop even op met de mixer. Voeg de andere ingrediënten toe en meng alles 2 minuten met de mixer.
Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep het beslag in een wegwerpspuitzak. Knip de tip eraf en spuit ronde dotjes op de bakplaat op ruime afstand van elkaar.
Bak de koekjes 10 minuten op 220 °C.
Laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.
Ook lekker met stukjes abrikoos: je kunt de rozijnen vervangen door stukjes gedroogde abrikoos. Of voeg aan de helft van het deeg abrikozen en aan de andere helft rozijnen toe.