Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Halloweenbroodjes

Vanaf nu kunnen niet alleen sprookjesfiguren toveren. Met dit recept verander je broodjes in pompoenen met onze all-in bakmix voor pompoenpit. Door de wortelpuree krijgen je broodjes een mooie oranje kleur die perfect passen bij Halloween. En omdat je de broodjes met een touwtje bakt, krijgen ze de typische pompoenvorm. Een superleuk detail voor je volgend Halloweenfeestje.

  • Moeilijkheidsgraad
    Gemakkelijk
  • Serveert
    12 Stuks
  • Bereidingstijd
    45 - 60 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Ei
  • Verder
  • Voor de afwerking
    • 1 ei
    • melk
    • snufje zout

Maak wortelpuree

Maak de wortel schoon en snijd in stukjes. Kook ze gaar in water. Giet af en mix de stukjes tot puree. Laat afkoelen.

Kneed het deeg

Voeg de broodmix, de gist, de wortelpuree en het water samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.

Stappenfoto Halloweenbroodjes_stap 2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

Knip 36 touwtjes

Knip van het keukentouw 36 touwtjes af van ongeveer 20 cm lang.

Maak 12 bolletjes

Verdeel het deeg in 12 stukjes van ongeveer 60 g. Maak er mooie bolletjes van.

Stappenfoto Halloweenbroodjes_stap 5

Pak de bolletjes in

Leg 3 touwtjes kruiselings over elkaar. Leg een bolletje precies op de kruising van de touwtjes. Knoop de touwtjes één voor één vast en trek ze daarbij strak aan tegen het deeg. Pak zo alle bolletjes in. Beleg twee bakplaten met bakpapier. Leg de bolletjes erop met genoeg tussenruimte.

Stappenfoto Halloweenbroodjes_stap 6

Strijk in met ei

Klop een ei los met wat melk en voeg wat zout toe. Strijk de bolletjes in met het eimengsel.

Stappenfoto Halloweenbroodjes_stap 7

Laat rijzen

Dek de bolletjes af en laat ze 35 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 215 °C.

Bak de broodjes

Bak de broodjes 7 à 9 minuten op 215 °C. Haal ze uit de oven, knip de touwtjes los en laat de broodjes afkoelen op een rooster.