Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Halloween-cupcakes

Lekkere cupcakes maken is een leuk tijdverdrijf tijdens de herfstvakantie. Probeer dan ook deze Halloweencupcakes uit met je(klein)kinderen en smul ze dan snel op!

  • Moeilijkheidsgraad
    Medium
  • Serveert
    10 Stuks
  • Bereidingstijd
    30 - 45 minuten
  • Voor je cakejes
    • 200 g Aveve Mix voor Cupcakes met amandelen
    • 15 ml water
    • 2 eieren
    • 75 g boter
  • Voor je decoratie
    • Crisco vetstof
      In winkel beschikbaar
    • Eetbare parels zwart
    • Suikerpasta groen
    • Suikerpasta oranje
    • Suikerpasta wit
    • Suikerpasta zwart
  • Bak-en kookbenodigdheden
    • Gladstrijker
    • Mesje
    • Penseel
    • Siliconen bakmat of plastic placemat

Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Maak het cupcakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de kuipjes van de bakvorm. Vul ze met beslag.

Bak je cupcakes 10 minuten op 150 °C. Verhoog dan je temperatuur naar 180 °C en laat nog 10 à 15 minuten bakken.

Spookje maken

Vet de siliconen bakmat of placemat in met crisco.

Maak een bolletje van witte suikerpasta, leg dit in het midden op je cakeje en rol met de kleine deegrol een ander stuk witte suikerpasta uit op je bakmat of placemat en snij met een mesje een grote, ronde plak uit met golvende rand.

Drapeer vervolgens deze plak over het bolletje en druk aan. Maak de ogen van het spook met zwarte parels en bevestig ze met eetbare lijm. Eetbare lijm maak je makkelijk zelf: meng een beetje tylose (Tylo powder) met water, roer goed en laat even rusten.

Pompoen maken

Rol een stukje zwarte suikerpasta uit en steek deze suikerpasta uit met een uitsteker. Leg dit op de cake en druk vervolgens aan met een gladstrijker.

Rol een stukje oranje suikerpasta uit en steek met een andere uitsteker deze pompoen uit. Snij vervolgens met een mesje twee driehoekjes uit als ogen en kerf een veelhoekige mond uit.

Bevestig de pompoen met eetbare lijm (zie boven) op de zwarte suikerpasta.

Maak ten slotte de blaadjes van de pompoen. Vorm met groene suikerpasta een zestal kleine rolletjes. Leg ze allemaal met 1 uiteinde tegen elkaar, druk ze samen en draai ze rond zodat je een steeltje krijgt. Breng met een penseel eetbare lijm aan bovenaan de pompoen en bevestig het ‘hoedje’.