Glutenvrije speculaassterren
De ster van de avond is zonder twijfel de persoon die deze glutenvrije speculaassterren heeft gebakken! De koekjes hebben die typische speculaassmaak en zijn in de vorm van winterse sterretjes. Een leuke activiteit om je op koude winteravonden mee bezig te houden. Lekker bij een verwarmend drankje.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert30 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenLactose, Ei, Suiker
Ingrediënten
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Bakplaat met bakpapier
-
• Deegrol
-
• KoekjesuitstekersIn winkel beschikbaar
-
• WeegschaalIn winkel beschikbaar
-
• WegwerpspuitzakkenIn winkel beschikbaar
-
-
Voor je deeg
-
• 300 g Dibro mix voor glutenvrij wit brood
-
• 1 eidooier
-
• 100 g boter
-
• 2 g kaneel
-
• 2 g zout
-
• 200 g kandijcassonadeIn winkel beschikbaar
-
• 3 g speculaaskruiden
-
• 30 ml melk
-
Zo maak je het
Voeg alle ingrediënten samen en kneed tot een stevig deeg. Kneed niet te lang, anders wordt het te slap. Laat het deeg minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg langzaam uit. Steek koekjes uit met een stervormig uitsteekvormpje.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg daar de koekjes op. Bak ze 10 minuten op 180 °C.
Laat de speculaaskoekjes afkoelen op een rooster tot ze hard en krokant zijn.
Werk de koekjes af met icingpasta.
Maak je deeg eventueel een dag op voorhand. Dan is het zeker goed gekoeld en makkelijker te bewerken.