Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Gezonde Tuingeluk taart

  • Moeilijkheidsgraad
    Gemakkelijk
  • Serveert
  • Bereidingstijd
    45 - 60 minuten
    • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg (ongeveer 25 x 15 cm)
    • 3 to 4 kleine of middelgrote courgettes, in plakjes van 1 cm dik gesneden
    • Zeste van een halve citroen, geraspt (bewaar de citroen voor het sap)
    • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 300 g tuinbonen (in de peul)
    • 2 tot 3 handenvol verse erwten (in de peul, of diepvrieserwten)
    • 100 g feta
    • 4 tot 6 lente-uitjes
    • Kruiden naar smaak: zout, peper, bieslook, venkel, muntblaadjes, Oost-Indische kers, tijmblaadjes

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het vel kant-en-klaar bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.


2. Snijd de courgettes in plakjes van 1 cm dik. Doe de courgetteplakjes in een kom, voeg de zeste van een halve citroen toe, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, en breng op smaak met zout en peper. Meng goed.


3. Dop de tuinbonen en erwten. Blancheer ze kort in kokend water, spoel af met koud water en pel de tuinbonen.


4. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, waarbij je een rand van ongeveer 2 cm vrijlaat. Dit helpt om het deeg gelijkmatig te bakken zonder dat het midden te veel rijst.


5. Verdeel de voorbereide courgetteplakjes over het bladerdeeg. Strooi de geblancheerde tuinbonen en erwten erover. Verkruimel de feta over de groenten.


6. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en strooi deze over de taart. Voeg naar smaak extra kruiden toe, zoals bieslook, venkel, muntblaadjes, Oost-Indische kers, en tijmblaadjes.


7. Besprenkel de rest van de olijfolie over de taart. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25-30 min., of tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.


8. Haal de taart uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen. Besprenkel naar smaak met vers citroensap. Snijd de taart in stukken en serveer warm of op kamertemperatuur. Zet het eventueel nog even onder de gril en laat het smaken!