Gevulde paasdonuts
Wist je dat je makkelijk donuts maakt met soezendeeg? Vul ze met karamel-banketbakkersroom en schijfjes banaan en versier ze met een prachtig nestje vol eitjes en suikerfiguurtjes. Laat Pasen maar komen!
-
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
-
Serveert6 Stuks
-
Bereidingstijd> 60 minuten
Ingrediënten
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Bakplaat
-
• bakpapier
-
• Gekartelde spuitmond
-
• Ronde spuitmond
-
• 3 wegwerpspuitzakken
-
-
Voor de donuts
-
• 100 g Aveve Mix voor Soezen
-
• 100 ml kokend water
-
• 3 eieren
-
-
Voor de topping
-
• 1 losgeklopt ei
-
• bloemsuiker
-
• Suikereitjes of paasfiguurtjes
-
• (8 g) 1 zakje Klop-FixIn winkel beschikbaar
-
• 80 ml melk
-
• ScrapCooking groene kleurstof
-
-
Voor de vulling
-
• 100 ml slagroom
-
• 135 ml melk
-
• 3 rijpe bananen
-
• 30 g karamelsaus
-
• 50 g Aveve mix voor banketbakkersroom
-
Zo maak je het
Maak soezendeeg
Verwarm de oven voor op 170 °C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Maak soezendeeg zoals aangegeven op de verpakking.

Bak donuts
Schep het deeg in een spuitzak met rond spuitmondje. Spuit cirkels met een diameter van 7 cm op de bakplaat. Strijk ze in met losgeklopt ei. Bak de donuts 30 à 35 minuten op 170 °C.

Maak de vulling
Voeg de melk en de karamelsaus bij de mix voor banketbakkersroom. Roer tot een glad mengsel. Laat even opstijven. Klop intussen de slagroom stevig. Roer de banketbakkersroom opnieuw even door en spatel er de slagroom door.

Vul de donuts
Schep de vulling in een spuitzak. Snijd de donuts horizontaal door. Spuit de vulling in de onderhelft. Leg daarop schijfjes banaan en zet de bovenhelft er weer op.

Versier met topping
Doe de melk, een druppel groene kleurstof en het zakje slagschuim in een mixerkom. Klop een vijftal minuten op hoge snelheid op. Doe de topping in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit piekjes op de binnenrand van de donut in de vorm van een nestje.

Werk af met suikerdecoratie
Werk de donuts af met een beetje bloemsuiker en suikereitjes of paasfiguurtjes.
