Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Gevulde focaccia

Gevulde focaccia 1920x600

Mamma mia! Wat een lekkere Italiaanse creatie is dit. Het hoofdingrediënt is versgebakken olijvenbrood, wat supersnel klaar is met onze All-in mix.

De focaccia geeft zijn zuiderse aroma’s pas prijs bij het aansnijden. De krokante korst verbergt een vulling van gedroogde tomaten, gekaramelliseerde uien, mozzarella en parmezaan.

  • Moeilijkheidsgraad
    Medium
  • Serveert
    1 Stuks
  • Bereidingstijd
    45 - 60 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Suiker
  • Voor het deeg
    • 500 g Aveve All-in olijven
    • 4 g Bruggeman droge gist
      In winkel beschikbaar
    • 275 ml water
    • 25 ml olijfolie
  • Voor de vulling
    • 2 rode uien
    • 100 g parmezaan, geraspt
    • 1 bolletje mozzarella
    • 50 g gedroogde tomaten
    • Italiaanse kruiden
    • olijfolie
    • balsamico
    • honing
    • grof zout
    • blaadjes verse basilicum

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met een keukenrobot of broodbakmachine. Of kneed 15 minuten met de hand.

Stappenfoto Gevulde focaccia_stap 1

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Maak de vulling

Snijd de rode uien in halve ringen. Fruit ze 10 minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg een scheutje balsamico en een theelepel honing toe. Laat 10 minuten verder sudderen om de uien te laten karamelliseren. Snijd de tomaten en de mozzarella in stukjes. Meng ze met de parmezaan. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

Stappenfoto Gevulde focaccia_stap 3

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 à 4 mm dik.

Stappenfoto Gevulde focaccia_stap 4

Vul het deeg

Verdeel de uien, het tomaten-kaasmengsel en de basilicum over het deeg. Vouw de plak op in drieën. Vouw de uiteinden onder de plak. Leg het deeg zo op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stappenfoto Gevulde focaccia_stap 5

Vorm kuiltjes

Bestrijk het deeg met olijfolie en druk er kuiltjes in met de vingers. Bestrooi met Italiaanse kruiden en grof zeezout.

Stappenfoto Gevulde focaccia_stap 6

Laat rijzen

Dek het deeg af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bak de focaccia

Bak de gevulde focaccia 20 minuten op 200 °C.