Gevulde focaccia
Mamma mia! Wat een lekkere Italiaanse creatie is dit. Het hoofdingrediënt is versgebakken olijvenbrood, wat supersnel klaar is met onze All-in mix.
De focaccia geeft zijn zuiderse aroma’s pas prijs bij het aansnijden. De krokante korst verbergt een vulling van gedroogde tomaten, gekaramelliseerde uien, mozzarella en parmezaan.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd45 - 60 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Suiker
Ingrediënten
-
Voor het deeg
-
• 500 g Aveve All-in olijven
-
• 4 g Bruggeman droge gistIn winkel beschikbaar
-
• 275 ml water
-
• 25 ml olijfolie
-
-
Voor de vulling
-
• 2 rode uien
-
• 100 g parmezaan, geraspt
-
• 1 bolletje mozzarella
-
• 50 g gedroogde tomaten
-
• Italiaanse kruiden
-
• olijfolie
-
• balsamico
-
• honing
-
• grof zout
-
• blaadjes verse basilicum
-
-
Verder
-
• bakplaat
-
• bakpapier
-
Zo maak je het
Kneed het deeg
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met een keukenrobot of broodbakmachine. Of kneed 15 minuten met de hand.
Laat rijzen
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Maak de vulling
Snijd de rode uien in halve ringen. Fruit ze 10 minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg een scheutje balsamico en een theelepel honing toe. Laat 10 minuten verder sudderen om de uien te laten karamelliseren. Snijd de tomaten en de mozzarella in stukjes. Meng ze met de parmezaan. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
Rol het deeg uit
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 à 4 mm dik.
Vul het deeg
Verdeel de uien, het tomaten-kaasmengsel en de basilicum over het deeg. Vouw de plak op in drieën. Vouw de uiteinden onder de plak. Leg het deeg zo op een met bakpapier beklede bakplaat.
Vorm kuiltjes
Bestrijk het deeg met olijfolie en druk er kuiltjes in met de vingers. Bestrooi met Italiaanse kruiden en grof zeezout.
Laat rijzen
Dek het deeg af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de focaccia
Bak de gevulde focaccia 20 minuten op 200 °C.