Gevuld paasvlechtbrood
Verbaas je tafelgenoten met dit prachtige paasbrood. Het ziet er fantastisch uit én het heeft een verrassing in petto: in het zachte, zoete brood zit een heerlijk frisse citroenroom verstopt.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert4-6 Aantal personen
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
Ingrediënten
-
Voor je deeg
-
• 250 g Aveve All-in Zoet wit
-
• 125 ml water
-
• 2 g droge gist
-
-
Voor de vulling
-
• 50 g Aveve mix voor banketbakkersroom
-
• 65 ml citroensap
-
• geraspte schil van 1 citroen
-
• 100 ml melk
-
-
Voor de afwerking
-
• 1 ei
-
• glanzende decoratiesuikerIn winkel beschikbaar
-
• Icingpasta
-
• Paasconfetti met chocoladevulling
-
-
Verder
-
• Bakplaat
-
• bakpapier
-
Zo maak je het
Maak de vulling
Voeg de Mix voor banketbakkersroom, het citroensap, de melk en de geraspte citroenschil samen. Klop tot een gladde room.
Kneed het deeg
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
Laat rijzen
Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Rol het deeg uit
Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van 25 bij 40 cm.
Stel het brood samen
Verdeel het deeg denkbeeldig in de lengte in drie delen. Strijk de banketbakkersroom uit over het middengedeelte. Maak aan weerszijden van de banketbakkersroom evenveel insnijdingen in het deeg zodat je identieke strookjes krijgt. Vouw de boven- en benedenrand van het deeg naar binnen. Vlecht het brood van boven naar beneden: leg om de beurt een strookje van de linkerkant en een van de rechterkant naar het midden.
Laat rijzen
Dek het deeg opnieuw af en laat nog 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak het brood
Strijk het deeg in met losgeklopt ei en strooi er decoratiesuiker over. Bak het brood 25 minuten op 200 °C. Dek het eventueel af met een stuk bakpapier als het te donker kleurt.
Werk af
Versier het brood met Paasconfetti. Plak ze vast met kant-en-klare icing.