Gevlochten speculaasbrood
Dit gevlochten speculaasbrood oogt chique en smaakt heerlijk. Het speculaasbrood werd verrijkt met cranberries en appelstroop voor een extra zoete touch. Vlechten maar!
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor het deeg
-
• 500 g Aveve All-in speculoos
-
• 4 g Bruggeman droge gist
-
• 250 ml water
-
-
Voor de vulling
-
• 120 g Fruitsnacks appelstroop
-
• 30 g Amandelschilfers
-
-
Verder
-
• bakvorm 24 x 14 cm
-
• 1 vel bakpapier
-
• Dr. Oetker bakspray
-
• 100 g Dibro Afdekgelei abrikoos
-
• 40 ml water
-
• Bakkwast
-
• 15 g All Nuts amandelschilfers
-
• Bloemsuiker
-
Zo maak je het
Kneed het deeg
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
Laat rijzen
Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Bekleed de bakvorm
Vet de bakvorm in met bakspray. Bekleed met een stuk bakpapier dat ruim over de randen komt. Zo kun je het brood gemakkelijk uit de vorm halen.
Rooster de amandelschilfers
Rooster de amandelschilfers zonder boter of olie op middelhoog vuur in een antiaanbakpan, tot ze verkleuren.
Rol het deeg uit
Bestuif het werkblad met bloem. Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 30 bij 40 cm.

Vul het deeg
Bestrijk het deeg met appelstroop en strooi er geroosterde amandelschilfers over. Rol het strak op in de lengte.

Verdeel in tweeën
Leg de rol met de naad naar beneden. Snijd in de lengte doormidden.

Vlecht samen
Vlecht beide strengen in elkaar met de open zijde naar boven. Leg de vlecht in de bakvorm.

Laat rijzen
Dek de vlecht af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 195 °C.
Bak het brood
Bak het speculaasbrood 40 minuten op 195 °C. Laat het afkoelen op een rooster.
Decoreer het brood
Verwarm de afdekgelei met het water in een pannetje tot de gelei gesmolten is. Strijk het brood in met afdekgelei. Strooi er onmiddellijk geroosterde amandelschilfers over. Laat nog even afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.

Kleurt het brood te snel tijdens het bakken? Leg er een stuk bakpapier overheen.