Gevlochten pizza Hawaï
Deze gevlochten pizza is eens wat anders dan de klassieke ronde pizza. Ga creatief aan de slag en schotel je tafelgenoten een origineel pizzapakketje voor. Met de mix voor pizza maak je eenvoudig je deeg, daarna is het een kwestie van hem te vullen met alle ingrediënten voor een echte pizza Hawaï.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor het pizzadeeg
-
• 250 g Aveve Mix voor pizza
-
• 2 eetlepel(s) olijfolie
-
• 125 ml water
-
-
Voor de vulling
-
• passata
-
• kruiden: curry, peper, zout, eventueel pizzakruiden
-
• 50 g ham, in stukjes
-
• 50 g gemalen mozzarella
-
• 120 g ananas, in stukjes
-
• sesamzaad
-
Zo maak je het
Kneed het deeg
Voeg de mix voor pizza, de olie en het water samen. Kneed 10 minuten met de hand, met een broodmachine of met een keukenrobot. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.

Rol het deeg uit en maak strookjes
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 22 bij 33 cm. Verdeel het deeg denkbeeldig in de lengte in drie delen. Maak links en rechts insnijdingen van 7 cm lang met 2 cm tussenruimte. Strijk de uiteinden van de strookjes in met een beetje water.

Vul de pizza
Kruid de passata. Strijk een laagje over de middenstrook, maar laat een rand van 1 cm onbedekt. Leg de stukjes ham en ananas op de passata. Bestrooi met mozzarella.

Vlecht de pizza dicht
Vouw de boven- en benedenrand van het deeg naar binnen. Vlecht het brood van boven naar beneden: leg om de beurt een strookje van de linkerkant en een van de rechterkant naar het midden.

Bak de pizza
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk de pizza met een beetje olijfolie en strooi er sesamzaadjes over. Bak de pizza 18 à 20 minuten op 220 °C.
