Geroosterde kruidenbroodjes met mozzarella
Deze kruidenbroodjes zijn dé broodjes waar iedereen van droomt. Het brood is vezelrijk dankzij de All-in vezelwit mix en wordt gevuld met smeuïge mozzarella, kruidenboter en grof zeezout. Dit wordt de nieuwe favoriete sidedish op alle barbecues!
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert8 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Suiker
Ingrediënten
-
Voor het deeg
-
• 250 g Aveve All-in vezelwit
-
• 3 g Bruggeman droge gist
-
• 160 ml water
-
-
Verder
-
• 1 bolletje mozzarella
-
• bakplaat
-
• bakpapier
-
• kruidenboter
-
• grof zout
-
Zo maak je het
Kneed het deeg
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met een broodbakmachine of keukenrobot. Of kneed 15 minuten met de hand. Maak er een bolletje van.
Laat rijzen
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Vorm 8 bolletjes
Verdeel het deeg in 8 stukjes van 50 g. Maak er bolletjes van.

Vul met mozzarella
Druk de bolletjes plat. Leg op elk plakje een stukje mozzarella. Vouw de plakjes dicht en maak ze weer bolvormig. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes daarop en druk ze een beetje plat.

Laat rijzen
Dek de bolletjes af met huishoudfolie. Laat ze 25 à 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Bak de broodjes voor
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de broodjes 10 minuten op 190 °C.
Rooster de broodjes
Smelt een klontje kruidenboter in een grillpan. Rooster de broodjes 2 minuten op elke kant. Haal ze uit de pan en leg op ieder broodje nog een klontje kruidenboter. Bestrooi met grof zeezout.

Rooster de broodjes op de barbecue in plaats van in de grillpan.