Frangipanecupcakes
Frangipane cupcakes zijn een leuke variatie op de originele frangipanetaart. De kleine taartjes zijn ideaal om uit te delen of gewoon om voor jezelf te houden. Vergeet zeker de dot abrikozenvulling in het midden van je cupcake niet. Amandelen en abrikozen passen nu eenmaal perfect bij elkaar.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert12 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• 12 papieren cupcakevormpjes
-
• Muffinbakvorm
-
• Wegwerpspuitzakken
-
-
Voor je cupcakes
-
• 100 g boter
-
• 2 eieren
-
• 250 g Mix voor frangipane
-
-
Voor de afwerking
-
• Gebaksglazuur
-
• Taartvulling abrikozen
-
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer de boter voor de frangipane zacht. Meng er de eieren door. Voeg de mix toe en klop 5 minuten op de hoogste stand.

Plaats de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes.

Spuit op elke cupcake een dotje abrikozenvulling.

Bak de frangipanecupcakes 25 minuten op 170 °C.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. Spuit eventueel nog een beetje extra abrikozenvulling. Verwarm het zakje gebaksglazuur au bain-marie of in de microgolfoven. Werk de gebakjes af met streepjes glazuur.
