Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Cookie-kerstkrans

Een prachtig decoratiestuk en een lekker dessert in één, kan dat? Natuurlijk! Deze cookie-kerstkrans is gemaakt van verschillende smaken sterrenkoekjes die samen één geheel vormen. Te mooi om op te eten maar te lekker om te laten liggen!

  • Moeilijkheidsgraad
    Gemakkelijk
  • Serveert
    1 Stuks
  • Bereidingstijd
    45 - 60 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Ei

Maak 3 degen

Meng mix, eieren en boter in een kom en kneed tot een homogeen deeg. Verdeel het in 3 gelijke porties. Voeg aan het eerste deeg cacaopoeder toe, aan het tweede speculooskruiden, aan het derde vanille-extract. Kneed telkens goed door.

Stappenfoto Cookie-kerstkrans_stap 1

Laat afkoelen

Wikkel elk deeg in huishoudfolie en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.

Bak cacaokoekjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Neem het cacaodeeg uit de koelkast en kneed kort met de hand. Rol uit tot een dikte van 7 à 8 mm. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek met de uitsteekvormpjes sterren uit van diverse formaten. Leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten op 180 °C.

Bak speculaaskoekjes

Vorm koekjes uit het speculaasdeeg terwijl de cacaokoekjes in de oven zitten. Bak de speculaaskoekjes daarna op dezelfde manier.

Stappenfoto Cookie-kerstkrans_stap 4

Bak vanillekoekjes

Steek vanillekoekjes uit en bak ze op dezelfde manier als de andere koekjes. Laat alle koekjes afkoelen.

Maak icing

Meng het icingpoeder met het water. Roer goed door tot een gladde, spuitbare icing. Schep de icing in een spuitzak.

Decoreer de koekjes

Knip een heel klein tipje van de spuitzak af om fijn te kunnen decoreren. Versier een deel van de koekjes met icing en eventueel een gouden sterretje. Decoreer andere koekjes met bloemsuiker en laat nog andere onbedekt.

Maak een krans

Leg de koekjes op een grote schotel of plank in de vorm van een krans. Spuit hier en daar een beetje icing op de achterkant van de koekjes om ze op hun plaats te houden.

Tip!

Gingerbreadkruiden maken? Meng 2 koffielepels kaneel, 1 koffielepel nootmuskaat en 1 koffielepel gemberpoeder.