Clownpizza
Deze pizza’s zouden niet misstaan in het circus. Ze zijn niet alleen lekker, je maakt ze ook nog eens zo grappig als je wilt. Olijfjes, bieslook en paprika vormen het perfecte schilderspalet voor jouw kleine clown. Wedden dat de bordjes sneller dan ooit leeg zijn?
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert4 Stuks
-
Bereidingstijd45 - 60 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose
Ingrediënten
-
Voor het deeg
-
• 250 g Aveve Mix voor pizza
-
• 40 ml olijfolie
-
• 125 ml water
-
-
Voor het beleg
-
• 175 g kant-en-klare tomatensaus
-
• 150 g mozzarella of andere vastsmeltende kaas
-
• 100 g gemalen kaas, bijvoorbeeld emmentaler
-
• 4 kerstomaten
-
• 4 zwarte olijven
-
• 1 rode paprika
-
• enkele pijpjes bieslook
-
• potje groene pesto
-
• pizzakruiden
-
• peper
-
• zout
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• oven met bakplaat
-
• huishoudfolie
-
• bakpapier
-
Zo maak je het
Maak het deeg
Meng de ingrediënten voor het deeg. Kneed tot een goed samenhangend geheel. Wikkel het in huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel het deeg
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Bestuif je werkvlak met bloem en rol de deegstukjes uit tot dunne ronde plakjes met diameter 14 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de deegplakjes op.
Bestrijk het deeg
Strijk de plakjes in met wat groene pesto. Breng daarop een laagje tomatensaus en bestrooi met gemalen kaas. Kruid met peper en zout.
Beleg de pizza's
Stel het gezichtje samen zoals op de foto. Gebruik dunne schijfjes mozzarella voor de ogen en mond. Maak de ogen af met halve kerstomaatjes op de mozzarellaschijfjes. De wenkbrauwen en tong maak je met stukjes rode paprika. Bovenop de wenkbrauwen komen nog enkele stukjes bieslook. De olijf wordt je neus.
Werk af met pizzakruiden
Creëer ten slotte het kapsel met pizzakruiden en strooi er ook wat op de wangen.
Bak de pizza's
Bak de pizza’s 10 à 15 minuten op 200 °C.