Chocolate Halloween cupcakes
Trick or treat? Een makkelijke keuze, als je het ons vraagt. Trakteer met Halloween op extra smeuïge chocoladecupcakes met een vulling van gesmolten chocolade en een topping van heerlijke botercrème.
-
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
-
Serveert12 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
Ingrediënten
-
Voor de cupcakes
-
• 400 g Aveve Mix voor Chocolate cake
-
• 2 eieren
-
• 75 ml water
-
• 12 papieren cupcakevormpjes
-
• bakvorm voor cupcakes
-
-
Voor de vulling
-
• 50 g Callebaut smeltchocolade
-
• 100 g room
-
• 1/2 theelepel(s) boter
-
-
Voor de topping
-
• 50 g Bakmix voor crème au beurre
-
• 50 g suiker
-
• 125 ml water
-
• ScrapCooking groene kleurstof
-
• ScrapCooking rode kleurstof
-
• Spuitzak met ronde spuitmond Ø 10 mm
-
-
Voor de decoratie
-
• Cake ’n Party suikerpasta wit
-
• Tylosepoeder
-
• Ronde uitsteker ⌀ 4 à 5 cm
-
• Eetbare lijm
-
• Suikersprinkels goud
-
• Suikerfiguurtjes Halloween
-
Zo maak je het
Bak de cupcakes
Verwarm de oven voor op 175 °C. Maak het beslag zoals uitgelegd op de verpakking van de mix. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en zet ze in de cupcakebakvorm. Bak de cupcakes 15 minuten op 175 °C. Laat ze afkoelen.
Maak de vulling
Voeg de chocolade, de room en de boter samen in een kom. Laat smelten in de microgolfoven. Roer goed om tot een glad mengsel.
Vul de cupcakes
Maak een gaatje bovenaan in de cupcakes en vul met het chocolademengsel.
Maak de topping
Maak de crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking van de mix. Schep de helft van de crème au beurre in een aparte kom. Roer door de ene helft groene kleurstof, door de andere oranje kleurstof. Schep beide samen in één spuitzak.
Boetseer een heksenhoed
Kneed een mespuntje tylosepoeder door een stuk zwarte suikerpasta. Rol uit tot een dikte van 5 mm. Steek een plakje uit met een ronde uitsteker. Maak ook een bolletje uit zwarte suikerpasta met een diameter van 2 cm. Maak er een kegel van. Plak de kegel op het ronde plakje met eetbare lijm. Maak een dun bandje uit oranje suikerpasta en boord daarmee de hoed af.
Decoreer de cupcakes
Spuit een dot crème au beurre op de cupcakes. Zet er een heksenhoed bovenop of versier met sprinkles en Halloweenfiguurtjes.
Varieer met de kleuren van de crème au beurre of voeg er een smaakje aan toe.