Chocolade-rozijnenbrood uit de machine
Hou je van rozijnenbrood, maar mag het ook wel eens een tikkeltje anders zijn? Geef je rozijnenbrood dan eens een extra zoete toets door er chocoladedruppels aan toe te voegen. Rozijnen en chocolade verenigd in één brood: een heerlijk zoete combinatie die je vast en zeker meermaals gaat proberen. Het brood bakken is nog eenvoudiger door het in de broodmachine te maken.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Ingrediënten
-
• 500 g Aveve All-in Bruin Brood
-
• 350 ml water
-
• 2 g droge gist
-
• 150 g rozijnenIn winkel beschikbaar
-
• 100 g chocoladedruppels
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• broodmachineIn winkel beschikbaar
-
Zo maak je het
Leg de chocoladedruppels de avond vóór je gaat bakken in de koelkast.
Laat de rozijnen vooraf minstens een uur in water weken. Giet ze af, laat ze uitlekken en dep ze droog.
Vul de broodmachine met de mix voor bruin brood, de gist en het water. Start een programma van 2 à 4 uur.
Neem op het einde van de laatste kneedbeurt (na het geluidssignaal) de kuip uit de broodmachine zonder het programma te onderbreken. Neem het deeg en de kneedhaak uit de kuip. Druk het deeg plat en hak het in stukken. Meng er de rozijnen en chocoladedruppels door.
Voeg alles weer samen en maak er een ronde bol van. Leg het gevulde deeg – zonder kneedhaak – terug in de kuip en zet de kuip weer in de machine.
Sluit het deksel. De machine werkt het programma vanzelf af.