Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Broodpudding met bosbessen

Broodpudding met bosbessen_1920X600

Broodpudding maken is de gemakkelijkste en lekkerste manier om oude restjes brood op te werken. Deze versie met bosbessen en banketbakkersroom is een leuke afwisseling op de standaardversie. Heerlijk bij de koffie, als dessert of als vieruurtje.

  • Moeilijkheidsgraad
    Medium
  • Serveert
    1 Stuks
  • Bereidingstijd
    15 - 30 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Ei
  • Voor je deeg
    • 150 g oud bruin brood
    • 150 g oud wit brood
    • 15 g in stukjes gehakt gekonfijt fruit
      In winkel beschikbaar
    • 200 g suiker
    • 500 ml melk
    • 5 eieren
    • 5 g kaneel
    • 75 g rozijnen
      In winkel beschikbaar
    • 1 zakje vanillesuiker
    • scheutje rum
  • Voor je afwerking
    • 100 g Aveve Mix voor Banketbakkersroom
    • 1 zakje gebakglazuur (wit)
    • bosbessen

Doe het oude brood in een kom.

Warm de melk en de suiker lichtjes op en giet dit mengsel in de kom met brood.

Laat het brood 30 minuten in de melk weken.

Breek daarna het brood met de handen tot je een dikke brij krijgt. Voer er rozijnen en de stukjes gekonfijt fruit aan toe.

Meng er vervolgens de Mix voor Banketbakkersroom, de kaneel, de vanillesuiker en een scheutje rum onder.

Klop de eieren goed los en roer ze door de dikke brij. Meng alles nog eens goed door elkaar voor je het mengsel in de bakvorm giet.

Vul de vorm niet helemaal tot boven; laat ongeveer 1 cm vrij tot de rand.

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de broodpudding 45 minuten.

Laat de broodpudding na het bakken afkoelen in de vorm.

Bestrijk de broodpudding met wit glazuur en werk af met bosbessen.

Meer lekkere recepten

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met