Broodpudding
Broodpudding: dé klassieker in België en Nederland. Het recept is dan ook een klein wonder: met wat oud brood en rozijntjes tover je een heerlijk tussendoortje op tafel. Nét zoals mama het vroeger maakte. Smakelijk!
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Wat heb je nodig?
-
• 1 zakje vanillepoeder (25 g)
-
• 150 g kandijsuiker
-
• 3 eieren
-
• 300 g wit brood, oud
-
• 50 cl melk
-
• 50 g All Nuts rozijnen
-
• kaneel (naar smaak)
-
• olie of boter
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• hoge taart- of broodvorm
-
• oven
-
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snij het brood in dobbelstenen. Warm de melk op tot ze lauwwarm is. Los er vervolgens de suiker in op.
Laat de broodvierkantjes en de rozijnen 10 minuten weken in de gesuikerde melk.
Broodpudding stap 3Voeg de eieren, het vanillepuddingpoeder en de kaneel toe aan de melkmassa. Meng alles door elkaar.
Giet het deeg in een ingevette taartvorm. Bak het geheel 1 uur op 175 °C.