Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Broodpudding

Broodpudding: dé klassieker in België en Nederland. Het recept is dan ook een klein wonder: met wat oud brood en rozijntjes tover je een heerlijk tussendoortje op tafel. Nét zoals mama het vroeger maakte. Smakelijk!

  • Moeilijkheidsgraad
    Gemakkelijk
  • Serveert
    1 Stuks
  • Bereidingstijd
    15 - 30 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Ei
  • Wat heb je nodig?
    • 1 zakje vanillepoeder (25 g)
    • 150 g kandijsuiker
    • 3 eieren
    • 300 g wit brood, oud
    • 50 cl melk
    • 50 g All Nuts rozijnen
    • kaneel (naar smaak)
    • olie of boter
  • Bak- en kookbenodigdheden
    • hoge taart- of broodvorm
    • oven

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Broodpudding stap 1

Snij het brood in dobbelstenen. Warm de melk op tot ze lauwwarm is. Los er vervolgens de suiker in op.

Broodpudding stap 2

Laat de broodvierkantjes en de rozijnen 10 minuten weken in de gesuikerde melk.

Broodpudding stap 3

Broodpudding stap 3Voeg de eieren, het vanillepuddingpoeder en de kaneel toe aan de melkmassa. Meng alles door elkaar.

Broodpudding stap 4

Giet het deeg in een ingevette taartvorm. Bak het geheel 1 uur op 175 °C.

Broodpudding stap 5

Broodpudding stap 6