Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Bosbessentaart

Bosbessentaart_1920x600

Sommige recepten hoef je niet te veranderen, ze zijn perfect zoals ze zijn.

Deze bosbessentaart is er zo eentje: een klassieker die groot en klein doet watertanden, nog voor ze uit de oven komt. Deze variant verrast met een vleugje amandel.

  • Moeilijkheidsgraad
    Moeilijk
  • Serveert
    1 Stuks
  • Bereidingstijd
    45 - 60 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Ei
  • Voor je deeg
    • 250 g Aveve Mix voor Volkorenbrood
    • 1,5 dl melk
    • 10 g suiker
    • 4 g zout
    • 7,5 g boter
    • een half ei
    • 7,5 g verse gist
      In winkel beschikbaar
  • Voor je vulling
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 tablespoon(s) fijne baksuiker
    • 2 eieren
    • 350 g zure room
    • 50 g amandelpoeder
      In winkel beschikbaar
    • 500 g bosbessen (vers of diepgevroren)
  • Bak- en kookbenodigdheden
    • bakplaat
    • oven
    • steelpan
    • taartvorm (ø 27 cm)

Warm de melk op in een steelpan en laat de boter erin smelten. Laat de gist oplossen in het mengsel.

bosbes-STAP-1_860x695

Spreid de mix voor volkorenbrood in een cirkel uit op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de lauwe melk, het ei, de suiker en de boter. Voor dit recept heb je maar een half ei nodig: klop het ei dus eerst en gebruik er de helft van. Strooi het zout aan de buitenkant van de bloemcirkel.

bosbes-STAP-2_860x695

Meng de melk nu voorzichtig onder de bloemmix. Werk vanuit het midden naar de buitenkant van de cirkel toe. Kneed het deeg tot het glad is en het niet meer aan je vingers blijft plakken.

bosbes-STAP-03_860x695

Dek het dan af met een propere keukenhanddoek. En laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

bosbes-STAP-4_860x695

Zet de bosbessen op het vuur met het citroensap en de suiker. Voeg een eetlepel water toe en laat 5 minuten sudderen.

bosbes-STAP-5_860x695

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot een cirkel van 28 cm doorsnee. Bedek er de bodem van de taartvorm mee en prik met een vork gaatjes in het deeg. Dek weer af met een propere keukenhanddoek en laat nog 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

bosbes-STAP-6_860x695

Meng de zure room met de eieren en de vanillesuiker. Neem de taartbodem er opnieuw bij en bestrooi hem met het amandelpoeder. Verdeel dan de bessen over de bodem. Giet ten slotte het roommengsel over de bessen. Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.

bosbes-STAP-7_860x695

Meer lekkere recepten

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met